U bevindt zich hier:
Nieuws
Wanneer stuur je een wijn terug in het restaurant?
15 maart 2018

Wanneer stuur je een wijn terug in het restaurant?

In druiven die worden gebruikt voor de productie van witte wijn zitten kleine hoeveelheden anthocyanen. Dat zijn de kleurstoffen die rode wijnen hun kleur geven.

Onderzoekers van de Italiaanse Edmund Fach Foundation doen verslag van de opmerkelijke ontdekking in het wetenschappelijk tijdschrift Food Research International. 

De wetenschappers analyseerden met spectrometers de schil van verschillende druiven waar witte wijn van wordt gemaakt, zoals Chardonnay en Chauvignon Blanc. De druiven bevatten meetbare hoeveelheden anthocyanen. De gemeten concentraties kleurstoffen waren wel vele duizenden malen kleiner dan in rode druiven.

Vingertoppen De studie verklaart volgens hoofdonderzoeker Panagiotis Arapitsas één van de oudste mysteries van de wijnproductie: wijn- makers krijgen bij de productie van witte wijn soms rode vingertoppen. “Bij het verzamelen van witte druiven krijgen de wijnmakers soms rode handen.

Door onze studie weten we nu hoe dat komt”, verklaart Arapitsas in het Britse tijdschrift New Scientist.

Terug