Regio Piemonte

Piemonte betekent letterlijk “aan de voet van de bergen”. Ingepast tussen de bergtoppen van de Alpen en de regio Ligurië aan de Ligurische Zee biedt Piemonte met de golvende velden, pittoreske dorpen, oude vestingsstadjes en imposante kastelen en burchten alle ingrediënten voor een aangenaam en afwisselend verblijf. Aangenaam ook in culinair opzicht: de keuken van Piemonte staat op hoog niveau en biedt, vergezeld van de smaakvolle streekwijnen, een ruime variëteit aan tongstrelende streekgerechten.

La Zerba – Tassarolo (AL)

Het wijndomein La Zerba ligt in de Apennijnen tussen Ligurië en Piemonte, in het hart van de heuvelgebied die de pittoreske heuvels van de Gavi omringen.

Zijn wijngaarden strekken zich uit over een oppervlakte van 12 ha. die de wijnkelder geheel omringen. De familie Lorenzini heeft zich in 1973 gewijd aan het cultiveren van wijnstokken, en alle fases gevolgd van het snoeien van de planten tot aan de oogst van de druiven, en heeft aan de volgende generaties haar passie en het respect voor de natuur overgedragen maar ook alle geheimen om een zeer goede wijn te krijgen. Sinds de oogst van 2015 is La Zerba overgegaan naar een biologische teelt van al hun druiven. Sinds jaren wordt al niet gespoten tegen het onkruid onder de druivenstokken en men gebruikt alleen maar organische mest en compost. In 2018 zullen ze biologisch gecertificeerd worden.

“Onze wijnen weerspiegelen het terroir van de zone onder Tassarolo, met een rijke structuur, belangrijke mineralen, intense en fruitige aroma’s, zoet en zuur die perfect in balans zijn.”

Witte Wijnen
Gavi “Terrarossa” DOCG

Gavi "Terrarossa" DOCG

Terrarossa-Gavi-d-o-c-g-2014-La-Zerba.jpg

Deze Piëmontese witte wijn is bereid uit de nobele lokale Cortese-druif, afkomstig van de kleine wijngaard Terrarossa , dat letterlijk rode aarde betekent, genoemd naar de kleur van de grond die rijk is aan ijzer en mineralen. Het resultaat is een mooie wijn die een warm en rijk bouquet heeft met hints van honingmeloen en citrusvruchten, maar ook kruiden en met name van tijm.

Hij is vol en rond, met een mooie structuur en een lange aanhoudende afdronk. Een uitstekende aperitiefwijn een zeer fijne begeleider van lichte voorgerechten, gevarieerde visspecialiteiten, inclusief gegrilde of gebakken vis, vegetarische gerechten en gevulde deegwaren met name met een groente- en kaasvulling. De ideale serveertemperatuur is 8-10 ºC.

Art.nr. 10501      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 11,5%

BESTELLEN