Olio di Oliva - Marina Colonna

Boven de hiel van de laars in Italië ligt San Martino in Pensilis. Hier, op een landgoed dat al meer dan 200 jaar in de familie is, produceert Marina Colonna extra vergine olijfolie. Er groeien ruim 20.000 bomen op 50 hectare grote landgoed, variërend van de authentieke soorten die typerend zijn voor Centraal en Zuid-Italië zoals Leccino, Nocellara, Frantoio en Coratina tot de meest experimentele soorten. De olijven worden per soort op de eigen pers van het landgoed geperst. Vervolgens worden ze in de juiste verhouding gemengd tot een goudgroene olijfolie die wordt gekarakteriseerd door een fantastisch aroma van gras en zoete amandel, met een delicaat vleugje artisjok en bittere kruiden.

Sinds 1990 produceert Marina Colonna ook citrusoliën. Verse en onbespoten citrusvruchten worden op smaak gesorteerd en aan de olijven toegevoegd voor de persing. Zo vermengt de olie uit de citrusschil zich met de olijfolie, met als resultaat de bijzondere populaire Colonna Granverde Limone, Mandarino, Arancio en Bergamot oliën. Deze oliën zijn niet alleen overheerlijk bij vis, vlees en groenten. U kunt ze ook gebruiken als een delicaat en ongebruikelijk ingrediënt in cakes en koekjes.

Olio di Oliva
Olio Extra Vergine di Olive
Granverde Limone

Olio Extra Vergine di Olive

 Olio-ev-Colonna-Classic-karaf.jpg   olio-extravergine-di-oliva-monovarietale-peranzana-marina-colonna-500ml.jpg

Herkomst ; Molise
Olijfsoorten ; Leccino, Rosciola, Coratina, Kalamata.
Bijzonderheid ; Alle olijven worden apart geperst en in de juiste verhouding geassembleerd.
Karakter ; milde en evenwichtige olijfolie.

De bijzondere smaak van deze olijfolie komt het meest tot zijn recht op salades, bruschette en groentes, maar is ook optimaal in groente-, vis- en schaaldiersoepen. Ook ideaal voor rood gegrild vlees en pastasauzen.

Art.nr. 79100 fles van 0,25 L.  (karafje)

BESTELLEN

Art.nr. 79101 fles van 0,5 L.   (vierkante fles)

BESTELLEN

Art.nr. 79102 fles van 0,75 L.   (karaf)

BESTELLEN

 Art.nr. 80108 fles van 1 L.  (vierkante fles)

BESTELLEN

Granverde Limone

granverde-zonder-achtergrond-klein.jpg gRANVERDE-cOLONNA.jpg


Bijzonderheid ; Dit is een specialiteit van Marina Colonna. Geselecteerde olijven en de schillen van biologische citroenen uit Sicilië worden in een juiste verhouding samen geperst en er ontstaat daardoor een unieke citroen-olie waar zij om bekend is. Het bijzondere van dit prachtige product is het feit dat de citroenen met de hand met veel zorg worden geschild waarbij alleen het gele deel van de schil wordt gebruikt waar de essentie van de citroen inzit. Zo voorkomt men dat de bittere stoffen die in het witte deel van de citroenschil zit de frisheid en de pure smaak van de olie aantasten.


Karakter ; Frisse citroen-aroma’s en smaak aanwezig terwijl het karakter van de olijfolie bewaard is gebleven. Smakelijk met gepocheerde vis maar ook met rauwe vis en over een vleescarpaccio.

Art.nr. 79105 fles van 0,25 L   (karafje)

BESTELLEN


Art.nr. 79106 fles van 0,5L   (vierkante fles)

BESTELLEN