Regio Le Marche

In het westen begrensd door Romagna, Toskane en Umbrië, kijkt Le Marche uit op de blauwe Adriatische Zee. Deze provincie is een betoverende lappendeken van oude stadjes, golvende heuvels en lange zandstranden. Le Marche ( de marken ) werd voor het eerste bevolkt door de Piceni, een stam die later assimileerde met de Romeinen. Hier ligt ook San Marino, de kleine en oudste republiek van Europa.

Casalfarneto

Het domein Casalfarneto strekt zich uit over een gebied van 52 ha. en ligt op een hoogte tussen de 280 en 340 meter boven de zeespiegel, op de grens van Sera de' Conti en Montecarotto, in de provincie Ancona, in het hart van de Marken. De wijngaarden die prachtig in de zon gelegen zijn hebben allemaal namen van oude stadswijken: Fontevecchia, Farneto, Frascarina, Moggio, Beverocco en worden onderhouden met productiemethoden die weinig van de omgeving vergen. De Verdicchio dei Castelli di Jesi, een autochtoon druivenras, voert de boventoon en wordt verbouwd op 18,5 ha, op de resterende 5 ha met nieuwe aanplant worden Montepulciano, Sangiovese, Cabernet en Merlot verbouwd. De moderne wijnkelder waar de vinificatie en de botteling plaatsvindt, bevindt zich tussen de muren van een oud landhuis dat helemaal gerestructureerd is en het mogelijk maakt om alle fasen van de wijnproductie te volgen om uiteindelijk alleen een product die de maximale kwaliteit heeft van een eigen etiket te kunnen voorzien. Het domein biedt aan bezoekers ook de mogelijkheid om de wijnen te kunnen proeven in combinatie met heerlijke streekproducten en om een wandeling te maken in het groen van de heuvels om de smaken en geuren van het achterland van de Marken te kunnen herontdekken.

 

Witte Wijnen
Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC
Verdicchio dei Castelli di Jesi “ Grancasale” DOC
“Cimaio” Marche Bianco IGT
"Crisio" Verdicchio dei Castelli di Jesi Riserva Classico DOC

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore DOC

Fontevecchia-Verdicchio-Sup-Casalfarneto-_NEW2022.pngHet middelkleine landbouwbedrijf Casalfarneto, gelegen in het hart van het Classico-gebied niet ver van Ancona, is gespecialiseerd in het produceren van Verdicchio. Deze witte wijn genoemd naar het inheemse druivenras Verdicchio, wat groenig betekent, is een zeer sterk opkomende Italiaanse wijn. Casalfarneto produceert uitsluitend uit eigen wijngaarden en de Cru Fontevecchia is een typische Verdicchio die vooral door zijn hoge concentratie het predikaat Superiore draagt.
De druiven worden in October met de hand geplukt. Ze worden zacht geperst en men vangt alleen het eerste sap op. De wijn rijpt op roestvrijstalen vaten gedurende 5 maanden. Na een microfiltering wordt de wijn gebotteld en dan volgt nog een narijping op fles gedurende 3 maanden.

Zijn kleur is helder strogeel met gouden reflexen. Zijn geur is intens met tonen van citrusvruchten, brem, witte perzik en hij heeft zelfs een hint van zeelucht aan het einde. Zijn smaak is elegant, harmonieus, zacht met hints van gist en mooie minerale tonen. Hij is fris maar vooral sappig en langaanhoudend. Deze wijn is een mooie begeleider van vis, wit vlees en gerechten op basis van kazen en paddenstoelen.
De ideale serveertemperatuur is 12 - 14º C.

Art.nr. 70201      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 12,5%

BESTELLEN

Verdicchio dei Castelli di Jesi “ Grancasale” DOC

Grancasale-Verdicchio-Classico-Riserva.jpg

Verdicchio dei Castelli di Jesi “ Grancasale” DOC 2014 Casalfarneto
Verdicchio, wat groenig betekent, is genoemd naar de gelijknamige inheemse druivenras uit de regio Marche ( Midden-Italië ). Door moderne vinificatietechnieken en accurate selectie uit deze wijngaard, heeft deze sterk opkomende producent het maximale aan bouquet en smaakintensiteit weten te verkrijgen. De druiven worden later geoogst dan normaal waardoor ze wat ingedroogd zijn en het sap mooi geconcentreerd is. De wijn krijgt deels een opvoeding in roestvrijstalen vaten en deels in grote houten vaten gedurende 6 tot 8 maanden en een rijping op fles gedurende 12 maanden. Hij heeft een heldere strogele kleur met gouden reflexen. Zijn aroma is zeer uitgesproken en in de neus vindt men hints van citrusvruchten, brem en witte perzik. Ook heeft hij iets ziltigs op de achtergrond. Zijn geur is intens. In de mond is hij heel elegant, harmonieus, zacht en men vindt er fruitige en florale tonen. Hij is rijk en smaakvol met intense hints van gist en mineralen. Hij heeft een frisse smaak en een mooie lang aanhoudende afdronk.

Hij is een goed begeleider van wat stevigere vissoorten, gerechten met wit vlees en gerechten op basis van rijpe kazen en paddenstoelen.

De ideale serveertemperatuur 12-14º.

Art.nr. 70202      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13%

BESTELLEN

“Cimaio” Marche Bianco IGT Casalfarneto

Cimaio-Verdicchio-Classico-Superiore.jpg

De Cru Cimaio wordt gemaakt van de Verdicchio druif die is aangetast door de zogenaamde edelrot (muffa nobile) waardoor men het maximale aan bouquet en smaakintensiteit krijgt. Hij onderscheid zich door een zeer late oogst, vendemmia tardiva, in November, begin December, waardoor ook zijn goudgele kleur te verklaren is en rijp karakter. Bij de persing van de druiiven vangt men alleen het eerste sap op. De wijn wordt compleet door een gedeeltelijke rijping op kleine houten vaatjes gedurende 18 tot 24 maanden.  Hij krijgt vervolgens nog een narijping op fles gedurende 6 tot 12 maanden.

Het is een zeer bijzondere maar vooral ook een aromatische wijn, dik, met een exotisch karakter die een zeer lang natalmende afdronk en een filmende structuur in je mond achterlaat.
Daarbij is deze wijn ook heel harmonieus en past met name bij gerechten zoals stokvis of vissoepen, stevige vissoorten, pittige kazen, (ganze- of eenden-) lever maar ook bij haas, patrijs met zuurkool, fazant en niet te geprononceerd wild. Maar hij is ook een ideale begeleider van veel gerechten uit de exotische keuken
De ideale serveertemperatuur is 12 ºC.

Art.nr. 70203      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14%

BESTELLEN

Verdicchio dei Castelli di Jesi Riserva Classico “ Crisio” DOC Casalfarneto

Verdicchio-Riserva.jpg

Verdicchio , wat groenig betekent, is genoemd naar de gelijknamige oude en inheemse druivenras uit de regio Marche ( Midden-Italië ). Door moderne vinificatietechnieken en accurate selectie van de druiven, heeft deze sterk opkomende producent het maximale aan bouquet en smaakintensiteit weten te verkrijgen. De vergisting geschiedt deels in roestvrijstalen vaten en deels in minstens 3 maanden in barriques. Daarna volgt een rijping op fles gedurende 6 maanden.

Hij heeft een heldere strogele kleur met groene reflexen. Zijn aroma is zeer fris en in de neus vindt men aromatische geuren van citrusvruchten, witte bloemen, wit fruit en kruiden. In de mond vindt men zijn complexiteit terug. Hij is elegant, fris, heel mineralig en vol van smaak. Zijn afdronk is heel lang aanhoudend.

Hij is een goed begeleider van gerechten met paddenstoelen en truffel of gerechten met aromatische kruiden, stevige vissoorten maar is ook heel mooi in combinatie met schaal- en schelpdieren. Serveertemperatuur 12-14º.

Art.nr. 70209       Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13%

BESTELLEN

Rode Wijnen
“Merago”, IGT Marche Rosso

“Merago”, IGTMarche Rosso

Merago-Marche-Rosso.jpgDeze schitterende wijn wordt gemaakt van 100% Montepulciano. De oogst geschiedt handmatig. Na een vergisting op schil gedurende 20-22 dagen onder een gecontroleerde temperatuur van 25ºC, volgt een lagering op grote houten vaten gedurende 12 maanden. Hierna volgt nog een rijping op fles van 18 maanden.
Zijn kleur is prachtig donkerrood met purperachtige reflexen.

Hij heeft een intense geur van bosvruchten en amarene kersen, maar ook zwarte peper, koffie en chocolade. Zijn smaak is heel zacht en warm, met mooie zoete tannines, lang aanhoudend met een een mooie afdronk waarin men viooltjes en amandelen terugvindt.
Deze wijn past heel goed bij lamsvlees, wild, smaakvolle vleesgerechten, gerechten met ei, rijpe kazen, worstwaren. Maar hij is ook heel mooi om zo te drinken, tijdens een meditatief moment in je eentje of in goed gezelschap.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.


Art.nr. 70205      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13,5%

BESTELLEN