Regio Piemonte

Piemonte betekent letterlijk “aan de voet van de bergen”. Ingepast tussen de bergtoppen van de Alpen en de regio Ligurië aan de Ligurische Zee biedt Piemonte met de golvende velden, pittoreske dorpen, oude vestingsstadjes en imposante kastelen en burchten alle ingrediënten voor een aangenaam en afwisselend verblijf. Aangenaam ook in culinair opzicht: de keuken van Piemonte staat op hoog niveau en biedt, vergezeld van de smaakvolle streekwijnen, een ruime variëteit aan tongstrelende streekgerechten.

Cornarea

Het wijndomein Cornarea bevindt zich in Canale, in het centrum van het Roero Gebied, een kleine heuvelachtig gebied dat grenst aan de Lasnghe streek, waar sinds de oudheid wijnbouw plaats vindt.

Cornarea dankt zijn naam aan de heuvel waar de wijngaarden zich uitstrekken en die zo genoemd wordt sinds het jaar 1000. Op de top van deze heuvel bevindt zich de prachtige Villa Cornarea die hier aan het begin van de vorige eeuw werd gebouwd door de toenmalige burgemeester van Canale. Het domein bestaat uit 15 ha wijngaarden.

Het echtpaar Bovone is verantwoordelijk voor het herontdekken en verbreiden van de bekendheid van het in de vergetelheid geraakte druivenras Arneis. Het succes van Arneis is te danken aan veel onderzoek, investeringen en enthousiasme van deze familie in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Nu heeft Cornarea nog steeds veel succes en goede recensies door de zeer grote bekwaamheid en passie van Gianfranco Boone, de zoon van de oprichters van dit familiebedrijf. De wijnen zijn jaar in jaar uit van zeer hoge kwaliteit  De beroemde Italiaanse chef Gianfranco Bolognesi riep de markante Arneis van Cornarea uit tot dé begeleider bij uitstek van gerechten met basilicum.

Villa Cornarea is ook een prachtige agriturismo waar een verblijf  zeer de moeite waard is en waar de familie haar gasten zeer gastvrij onthaalt.

Witte Wijnen
Roero Arneis DOCG

Roero Arneis DOCG

Roero-Arneis-300x228.jpg

Het wijnhuis Cornarea heeft de lokale Piemontese druivensoort Arneis herontdekt. Grote investeringen en veel research waren ermee gemoeid ter kwaliteitsverbetering. Het resultaat is een kristalheldere wijn met groene reflexen en enorm bouquet van rijpe perzik en florale tonen. Zijn smaak combineert intensiteit met kruidigheid, mineraliteit en elegantie. Deze wijn gaat heel goed samen met zomerse gerechten met basilicum of vitello tonnato, rosbief, risotto alla Milanese, gerechten op basis van wit vlees of vis (oesters, sushi en sashimi ) en met belegen kazen. De Wine Spectator heeft 90 punten aan de Roero Arneis 2007 toegekend!! Het jaar 2010 heeft 2 rode bekers gekregen van de vermaarde Italiaanse wijngids de Gambero rosso.

De aanbevolen serveertemperatuur is 10 tot 12ºC.

Art.nr 10301       Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 12,5%

 BESTELLEN

 

 

 

Rode Wijnen
Nebbiolo d’ Alba DOC

Nebbiolo d’ Alba DOC

vini_Bottiglione_nebbiolo_alba-300x228.jpg

Deze Rosso bestaat uit 100% Nebbiolo druif die in de Roero streek groeit. Na een vergisting in roestvrij stalenvaten ondergaat de wijn een houtrijping gedurende 1 jaar. Het is een mooie robijnrode wijn met granaatkleurige reflexen. Zijn geur is heel complex met hints van rozen en viooltjes en kruidige tonen.Zijn smaak is warm met een elegante lang aanhoudende toon van bosvruchtenjam en eikenhout. Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van minimaal 5 jaar. Het is een perfecte begeleider van voorgerechten van Italiaanse vlees- en worstwaren, zeer gevarieerde vleesgerechten en gerechten op basis van kip en wild. De ideale serveertemperatuur is 18-20ºC.


Art.nr. 10306      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13%

BESTELLEN