Regio Abruzzo

In het noorden grenst de regio aan Le Marche, in het noordwesten en westen aan Lazio, in het zuidoosten aan Molise en in het oosten aan de Adriatische Zee. Het kijk uit op de Balkan. De naam is afgeleid van het Latijnse Aprutium wat “Land van de zwijnen” betekent. Tot 1963 was Abruzzo verenigd met Molise. Abruzzo is vanwege het ruige landschap dunbevolkt. Het binnenland van Abruzzo wordt gedomineerd door de vruchtbare Apennijnen en is een van de laatste ongerepte gebieden van Italië. Het hoogste punt is de Gran Sasso (2912 m). Abruzzo is gedeeltelijk met uitgestrekte bossen overdekt.

Rode Wijn
“Binomio” Montepulciano DOC

“Binomio” Montepulciano DOC

Binomio-256x600-2013.jpg

Deze interpretatie van de Montepulciano druif is ontstaan uit een samenwerkingsverband van deze twee gerenommeerde huizen. (Binomio betekent twee namen)
Door gebruik te maken van de meest moderne technieken, het deels vergisten en rijpen op nieuwe franse barriques ontstaat een wijn met een zeer internationaal karakter.


De wijn ondergaat géén filtering. Het is een grote wijn voor de echte liefhebber van vlezige en dieprode wijnen met een grote concentratie. Hij heeft een prachtige donkere robijnrode kleur. Zijn smaak is vol en krachtig met rijpe, zachte tannines. Hij heeft een lange aromatische afdronk.
Deze wijn is een mooie begeleider van gestoofde en gegrilde vlees- en/of wildgerechten, lang gerijpte kazen zoals Pecorino maar ook heel verrassend met een stukje pure chocolade!
De ideale serveertemperatuur is 18ºC. Het ideale serveerglas is het type Bourgogne glas.


Art.nr 30105      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 15%

BESTELLEN