Regio Veneto

Veneto is een zeer gevarieerd gebied. Men vindt er het adembenemende natuurschoon van de Dolomieten, het Gardameer ( het grootste meer van Italië) en de golvende Colli Euganei, maar ook schitterende oude steden als Verona, Vicenza en Padua. Welvend in glooiende heuvels ligt het gebied tussen de vruchtbare vlakten van de Po en de Adriatische kust.

Ruggeri

Het wijnhuis Ruggeri is in 1950 opgericht door Giustino Bisol, wiens familie al een eeuw eerder haar sporen had verdiend in de wijnbouw. Bisol is zich toe gaan toeleggen op het maken van Prosecco. In 1993 werd de wijnkelder verbouwd tot een nieuw, ruim en modern bedrijf. De druiven voor het maken van de Valdobbiade DOCG komen van meer dan honderd wijnboeren die allen in Valdoibbiadene wonen. De familie Ruggeri heeft contact met iedereen om er ook zeker van te zijn dat men de hoogste kwaliteit ontvangt. Alle wijnboeren hebben een klein perceel. De familie Ruggeri bezit zelf ook twee kleine wijngaarden van Cartizze      ( dit is de top van de Prosecco ) en 21 ha in de buurt van Montello, waarvan 12 ha voor Pinot Grigio, Chardonnay en de Glera druif voor de Prosecco.

Ruggeri heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Prosecco in Valdobbiadene, niet alleen omdat ze de eerste waren om mousserende wijnen in een autoclaaf ( dit is een gesloten druktrank) te produceren, maar ook omdat talrijke en belangrijke wijnmakers zich hebben kunnen vormen door bij Ruggeri te werken en hun kennis daardoor konden delen in dit gebied waarbij kwaliteit voorop staat, een principe dat bij Ruggeri hoog in het vaandel stond en staat.

Na 20 jaar is de productie gestegen naar ruim 1 miljoen flessen per jaar waarbij 40% in Italië worden verdeeld en de rest wordt geexporteerd naar 45 landen. Ruggeri heeft veel nationale en internationale erkenning gekregen en onlangs heeft de befaamde wijngids de Gambero Rosso voor de 9e keer de 3 bicchieri, hun hoogste onderscheiding, toegekend aan de Giustino B. Dit is heel bijzonder en uniek en maakt Ruggeri tot een absoluut tophuis.

 

 

 

Mousserende Wijnen
Prosecco Spumante "Argeo" DOC
Prosecco di Valdobbiadene "Giall'oro" Extra Dry DOCG
Prosecco di Valdobbiadene “Quartese" Brut DOCG
Rosé di Pinot Brut Ruggeri
“Giustino B.” Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry
Prosecco di Valdobbiadene “L’ Extra brut" Millesimato

Prosecco Spumante "Argeo" DOC

Prosecco.jpg

Deze Prosecco komt uit Valdobbiadene, een gemeente die gelegen is tussen Verona en Venezie. (Provincie Treviso) De wijngaarden liggen in het noorden van Veneto, in de heuvels aan de voet van het voorgebergte van de Dolomieten. De druivensoorten waar de Prosecco van gemaakt wordt zijn de Glera ( de nieuwe benaming voor de Prosecco druif sinds 2009) en een kleine hoeveelheid Verdiso en Perera.

Hij heeft een helder gele kleur met groene reflexen en een fruitig bouquet dat doet denken aan golden delicious appels. De smaak is droog, fris en toegankelijk, met een lange fruitige afdronk. De mousse is fijn en redelijk compact. De wijn bevat ook vrij weinig alcohol nl. 11%. Bijzonderheden: het is een perfecte aperitiefwijn, maar ook een goede begeleider van visgerechten of schaal- en schelpdieren en een ideale wijn bij antipasti (bijv. grissini, een soort Italiaanse soepstengels met Parmaham) en lichte gerechten. De ideale serveertemperatuur is 5-7ºC.

 
Art.nr. 30300         Inhoud  0,75 Ltr.   Alcohol 11%   

Art.nr. 30317         Inhoud 0,2 Ltr.      Alcohol 11%

BESTELLEN

Prosecco di Valdobbiadene “Giall’ Oro“ Extra dry DOCG

Giall-Oro-Extra.jpg

Valdobbiadene is de gemeente gelegen tussen Verona en Venezie. (Provincie Treviso) Hier ligt een heuvel voorzien van een mild klimaat waar de Prosecco zijn habitat gevonden heeft. Druivensoorten: Glera ( de nieuwe benaming voor de Prosecco druif sinds 2009) en een kleine hoeveelheid Verdiso en Perera.

Hij heeft een bleek-gele kleur met groene reflexen en een fruitig bouquet. De smaak is aangenaam fruitig, fris en toegankelijk. De mousse is redelijk compact. De wijn bevat ook vrij weinig alcohol nl. 11%. De Giall’oro is geschikt als aperitiefwijn, als dessertwijn bij bijv. bisquitgebak, of om elk moment van de dag op te vrolijken. De aanbevolen serveertemperatuur is 6 - 8ºC.

Art.nr. 30301       Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 11%   

Art.nr. 30309       Inhoud 0,375 Ltr.    Alcohol 11%

BESTELLEN

Prosecco di Valdobbiadene “Quartese” Brut DOCG

Quartese-Prosecco-Brut-Ruggeri.jpg

Valdobbiadene is de gemeente gelegen tussen Verona en Venezie. (Provincie Treviso) Hier ligt een heuvel voorzien van een mild klimaat waar de Prosecco zijn habitat gevonden heeft. Druivensoorten:Glera (deze druif werd vroeger Prosecco genoemd maar nu geldt deze naam alleen nog maar voor deze mousserende wijn ) en een kleine hoeveelheid Verdiso en Perera.

Hij heeft een bleek-gele kleur met groene reflexen en een fruitig bouquet. Zijn smaak is droog, maar fris en toegankelijk. De mousse is redelijk compact. De wijn bevat ook vrij weinig alcohol nl. 11%. Het is een perfecte aperitiefwijn, maar ook een begeleider van lichte gerechten zoals lichte amuses, garnalen, schaal- en schelpdieren maar ook worstwaren. De aanbevolen serveertemperatuur is 6 - 8ºC.

Art.nr. 30302        Inhoud 0,75 Ltr.       Alcohol 11%

BESTELLEN

Rosé di Pinot Brut Ruggeri

Rose-di-Pinot-Brut-Ruggeri.jpg

Deze Spumante van Ruggeri wordt geproduceerd van de druiven Pinot Nero, Pinot Bianco en Chardonnay. Hij heeft een mooie, fonkelende en delicate rose kleur en een fijne mousse. Zijn geur heeft impressies van perzik en abrikoos. Hij is droog maar toch zacht en fris van smaak. Het is een perfecte aperitiefwijn, maar kan ook uitstekend met een antipasto van vleeswaren of gegrild wit vlees worden geserveerd. De ideale serveertemperatuur is 5-7ºC.

Art.nr. 30305      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 12%

BESTELLEN

“Giustino B.” Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

Giustino-B-Prosecco-2015-Ruggeri.jpgEr bestaan weinig mousserende wijnen uit één druif bereid. Deze Prosecco wordt gemaakt van 100% Glera (vroeger Prosecco-druif geheten ) en heeft een fruitig bouquet, een frisse smaak en een fijne compacte mousse.

Hij is uitstekend als aperitiefwijn en heel fijne partner van magere voor- en visgerechten. Giustino B. is Ruggeri’s beste Cuvee en genoemd naar de oprichter van dit vooraanstaand Prosecco-huis. De beste druiven worden accuraat geselecteerd uit de oudste en beste wijnstokken. Het jaar 2009, 2010, 2011 en 2012 hebben de prestigieuze 3 bicchieri van de Gambero Rosso mogen ontvangen! Zeer geschikt om te serveren bij amuses, bijvoorbeeld bij delicate tortillachips.


Art.nr. 30304      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 11,5%

BESTELLEN

Prosecco di Valdobbiadene “L’ Extra brut  “Millesimato”

Prosecco-L-extra-Brut.jpg

Valdobbiadene is de gemeente gelegen tussen Verona en Venezie. (Provincie Treviso) Hier ligt een heuvel voorzien van een mild klimaat waar de Glera druif zijn habitat gevonden heeft. De wijn wordt van 100% Glera gemaakt maar mag geen Prosecco worden genoemd omdat de typologie extra brut niet in de huidige wijnwetgeving voorkomt. Hij heeft een bleek-gele kleur met groene reflexen en een prachtig bouquet van golden delicious appels, citrusvruchten en acacia bloemen. De smaak is droog met frisse zuurtjes waardoor hij heel aangenaam is. Hij heeft een lange afdronk. De mousse is heel fijn en redelijk compact. De wijn bevat ook vrij weinig alcohol nl. 11%.

Bijzonderheden; perfecte aperitiefwijn, maar ook begeleider van magere gerechten zoals lichte amuses, maar ook van gefrituurde groentes in beslagdeeg, garnalen, schaal- en schelpdieren maar ook lichte gerechten op basis van wit vlees. De aanbevolen serveertemperatuur is 5-7ºC.

Art.nr. 30314      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 11,5%

BESTELLEN