U bevindt zich hier:

Regio Trentino

Dit stukje Italië is heel bijzonder omdat er 3 talen worden gesproken: Duits, Italiaans en in de plattelandgebieden zelfs Rhetoromaans. Het gebied is heel bekend als ski-oord in de winter, denk aan Ortisei, Alpe di Siusi of Val Gardena. In de zomer wordt er veel gewandeld en  er worden steeds meer wijnwandeltochten georganiseerd. Er worden namelijk gerenommeerde wijnen verbouwd. De wijnbouw kent hier een lange traditie en gaat terug naar de Romeinse tijd.

Een rijke gastronomie

Dit gebied heeft ook een rijke gastronomie. Naast gerechten als polenta en Knödel wordt er veel gewerkt met Crauti (zuurkool) als bijgerecht. Er wordt veel vlees gegeten zoals hert, gems of berggeit, en natuurlijk is er de beroemde Speck Tirolese. Er is een rijke keuze aan streekkazen, grappa’s van hoge kwaliteit en ook fruit. Met name de appel wordt zeer gewaardeerd in binnen- en buitenland. Hiervan wordt de bekende Apfelstrudl gemaakt.

Micro-klimaat

Het gebied heeft een heel gunstig micro-klimaat met in de zomer warme dagen en koele nachten waardoor de druiven heel goed kunnen rijpen terwijl ze frisse zuren behouden.Naast rode autochtone druiven als de Lagrein en Schiava (Vernatsch) of Teroldego, verbouwt men er veel Merlot en Cabernet Sauvignonen . Er komen ook mooie witte wijnen vandaan van druivensoorten als Müller-Turgau, Pinot Bianco, Pinot Grigio en de Riesling druif. De minerale bodem zorgt ervoor dat vooral de witte wijnen uitzonderlijk lang bewaard kunnen blijven.