Regio Toscana

Toscana, beroemd om zijn kunst, geschiedenis en prachtige landschap, is een gebied waar heden en verleden harmonieus naast elkaar bestaan. Heuvelstadjes, omgeven door Etruskische muren en slanke cipressen, kijken van grote hoogte uit op het land. Elegante palazzi geven blijk van welvaart, en de middeleeuwse gemeentehuizen wijzen op een lange traditie van democratie en zelfbestuur.

Rocca di Castagnoli 

De Rocca (de toren) van Castagnoli is het hoogst gelegen punt van dit pittoreske dorpje nabij Gaiole in het hart van het Classico-gebied. De Rocca wordt omringd door perfect gelegen wijngaarden, die dan ook de belangrijkste basis vormen van dit prachtige domein. Hier weet men traditie en innovatie optimaal te combineren. De Chianti Classico rijpt nog steeds op grote eikenhouten fusten, terwijl er ook geïnvesteerd is in belangrijke internationale druivenrassen. De herontdekte Colorino-druif die de Riserva van Tenuta Capraia tot één van de belangrijkste wijnen uit hun gamma maakt, is de trots van het domein. Hoewel qua ha. Rocca di Castagnoli een van de grootste wijnhuizen in het Chianti Classico gebied is, zijn hun wijnen zeer hoog gekwalificeerd, door de unieke ligging met een bodem die zeer rijk is aan mineralen maar ook door het beste van hun productie te selecteren. Dit is en huis met een zeer hoog potentieel!!

 

Witte Wijnen
Chardonnay “Molino delle Balze” IGT Toscana

Chardonnay “Molino delle Balze” IGT Toscana Rocca di Castagnoli

Chardonnay.jpg

Rocca di Castagnoli is een middelgroot domein gelegen in de omgeving van het bekende Gaiole in de Chianti Classico-streek, gelegen tussen Florence en Siena.
Castagnoli is hooggelegen. Het is omgeven door Sangiovese-stokken die bestemd zijn
voor de productie van de Chianti-Classico. 20 jaar geleden heeft men op deze kleiachtige bodem een wijngaard met Chardonnay-stokken aangeplant (4 ha) met een zeer interessant resultaat tot gevolg: de ”Molino delle Balze”. (bewegende molen). Elk jaar slaagt de wijnmaker Maurizio Alongi erin zijn Chardonnay te verbeteren.

De vinificatie geschiedt deels door inweking van de schilletjes met de most gedurende 24 uur onder een temperatuur van 5ºC om zoveel mogelijk aroma’ s aan de schil te onttrekken. De vergisting zowel als de rijping geschieden voor 50% in Inox vaten en voor 50% in Franse barriques (gedeeltelijk nieuw hout), waarbij de rijping 6 tot 8 maanden duurt. De battonage geschiedt om de zes weken. Na botteling volgt een rijping op fles gedurende 6 maanden. Het resultaat is een strogele wijn met een interessant, intens bouquet dat doet denken aan tropisch fruit. De smaak is weelderig en geconcentreerd, maar opvallend is de eigen interpretatie van een Chardonnay met duidelijk veel drinkplezier. Het is een goede begeleider van stevige vissoorten en spaghetti alla carbonara. De aanbevolen serveertemperatuur is 9 - 11ºC.


Art.nr. 90210        Inhoud 0,75 Ltr.        Alcohol 14%

BESTELLEN

Rode Wijnen
Chianti Classico DOCG
Chianti Classico Riserva Poggio a' Frati DOCG
Spiaggiole Morellino di Scansano DOCG

Chianti Classico DOCG

Chianti-Classico.jpg

De rocca (de toren) van Castagnoli is het hoogst gelegen punt van dit pittoreske dorpje in het hart van het Classico-gebied. De Rocca wordt door perfect gelegen wijngaarden omringd die dan ook de belangrijke basis vormen van dit internationaal gereputeerde domein. Traditie en innovatie weet men hier optimaal te combineren. Deze Chianti hoort tot de Top-Chianti’s. De wijn wordt gemaakt van 90% Sangiovese, 5% Canaiolo en 5% Colorino. De rijping geschiedt nog steeds op grote eikenhouten fusten gedurende minimaal 12 maanden, waarna een narijping van 12 maanden op fles volgt.

De wijn heeft een prachtige kleur, een fruitig en zacht karakter en een zachte en romige smaak. De Sangiovese behoudt de slankheid en elegantie van deze rustieke Toscaanse wijn. Deze wijn past perfect bij mediterraanse gerechten als ossobuco, gegrild vlees (lamsvlees bij uitstek), lasagna en ratatouille, maar is ook heerlijk bij Italiaanse kaas. De Chianti van 2009 heeft 90 Parker-punten ontvangen, de Chianti van 2010 zelfs 91 punten !!! Ook heeft de 2010 2 rode bekers van de gerenommeerde Italiaanse wijngids de Gambero Rosso mogen ontvangen. De ideale serveertemperatuur is tussen 16 en18ºC.  


Art.nr. 90208      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14%

BESTELLEN

 

Chianti Classico Riserva Poggio a' Frati DOCG

Poggio-a-Frati.jpg

Deze prachtige wijn wordt gemaakt van 95% Sangiovese en 5% Canaiolo. Het is een zeer rijke en volle wijn met een intense en fonkelende robijnrode kleur. In de neus is hij rijk aan tonen van klein rood fruit met name van marasca kersen maar men vindt er ook intense hints van kruiden. Zijn smaak is harmonieus en ontwikkelt zich van fruitig naar kruidig.  Zijn afdronk is lang en aromatisch.

Hij ondergaat minimaal 15 maanden rijping, voor een deel op kleine Frans eikenhouten vaten en voor een deel in Inox vaten. Het is een complexe en zeer elegante wijn. Deze wijn gaat perfect samen met wild en gebraad, rundvlees, kalfsvlees maar past ook heel goed bij lamsvlees en rijpe kazen. De ideale serveertemperatuur is 16ºC.

 
Art.nr. 90212      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14%

BESTELLEN

Spiaggiole Morellino di Scansano DOCG

Spaiggiole.jpg

Dit is een bijzondere wijn uit de Maremma, dat in het zuidelijk deel van de Toscane ligt en een van de rijkste agrarische gebieden van Italië is. De wijn wordt gemaakt van 95% Morellino (de benaming voor de Sangiovese variant uit de Maremma) en 5% Merlot.

Hij heeft een prachtige intense robijnrode kleur. Hij heeft mooie aroma’s van rood fruit en zwarte bosvruchten. De typische zuren die eigen zijn aan de Sangiovese druif worden mooi gebalanceerd door een mooie structuur en elegantie. Hij is droog, warm met lichte tannines. Hij wordt zacht naarmate hij oudert. Deze wijn kan heel goed jong gedronken worden, maar een middellange rijping kan hij heel goed aan. Deze wijn is heel breed inzetbaar en smaakt vooral goed bij regionale gerechten zoals crostini toscani, belegen kazen zoals pecorino en Parmiggiano, pasta’s met een vleessaus, eend, kalfsgebraad, ossobuco en ossenhaas. De aanbevolen serveertemperatuur is 16-17ºC. 


Art.nr. 90214      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13,5%

BESTELLEN