Regio Toscana

Toscana, beroemd om zijn kunst, geschiedenis en prachtige landschap, is een gebied waar heden en verleden harmonieus naast elkaar bestaan. Heuvelstadjes, omgeven door Etruskische muren en slanke cipressen, kijken van grote hoogte uit op het land. Elegante palazzi geven blijk van welvaart, en de middeleeuwse gemeentehuizen wijzen op een lange traditie van democratie en zelfbestuur.

Foto-Il-Lebbio.jpeg

Azienda Agricola Il Lebbio

Het wijndomein Il Lebbio bevindt zich op korte afstand van San Gimignano, de “Stad met de 100 Torens” . Het bedrijf heeft zijn naam ontleend aan een klein plantje dat spontaan groeit op veel plaatsen op hun terreinen. De ligging van de wijngaarden is bijna geheel op het zuiden, waardoor de druiven een optimale rijping kunnen ondergaan. Het beheer van het bedrijf is helemaal in handen van de familie Niccolini, en door de generaties heen hebben ze een enorme ervaring opgebouwd en met een adequate technologie weten ze nu wijnen van een optimale kwaliteit te maken, die ook op Internationaal niveau zeer geprezen worden.

Het domein bezit een onlangs hergestruktureerde wijnkelder waar men de druiven die uit eigen wijngaarden komen vinifieert, de wijnen laat rijpen in eikenhouten vaten in speciale kelders en narijpen op fles.

Sinds enkele jaren heeft de familie zich ook weer toegelegd op de productie van saffraan waar San Gimignano sinds de Middeleeuwen zeer beroemd om was.

Dit jaar is de familie ook een agriturismo op hun landerijen begonnen, waar men zomer en winter kan genieten van het prachtige Toscaanse landschap.

 

 

Witte Wijnen
Vernaccia di San Gimignano DOCG
Trop├Če Vernaccia di San Gimignano DOCG

Vernaccia di San Gimignano DOCG

vernaccia.jpgIl Lebbio maakt prachtige wijnen door traditie en innovatie evenwichtig te combineren. De Vernaccia wordt gemaakt van 100% Vernaccia di San Gimignano, een druivenras die voor frisse toegankelijke wijnen zorgt voor alledag. De druiven worden met de hand geplukt en men laat de de wijn na de vergisting ( die gedeeltelijk op de schilletjes geschiedt) nog 3 maanden in roestvrij stalen vaten rijpen.

Hij heeft een strogele kleur met een heldere groene schijn. Zijn geur is fijn en fruitig, heel harmonieus met tonen van abrikozen, citrusvruchten en appel, verlengd met lichte florale tonen. Zijn smaak is aangenaam droog, sappig met een mooi zuurtje, hij heeft een medium body met een aangenaam en licht bittertje in de afdronk. Deze wijn is mooi als aperitiefwijn, als begeider van antipasti en gefrituurde groentes of vis en met gerechten op basis van wit vlees. De aanbevolen serveertemperatuur is 12°C. 

Art.nr. 60250   Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13%

BESTELLEN

 

Tropìe  Vernaccia di San Gimignano DOCG

 tropie.jpg

Il Lebbio maakt mooie wijnen door traditie en innovatie evenwichtig te combineren.

De Vernaccia wordt gemaakt van 100% Vernaccia di San Gimignano, een druivenras die voor frisse toegankelijke wijnen zorgt voor alledag. De naam Tropìe is een anagram en is ontstaan uit de letters van de naam van de zoon van de wijnmaker, Pietro die nu ook in het bedrijf werkt. De Tropìe is de topwijn van Il Lebbio. De druiven worden met de hand geplukt en alleen de beste druiven worden geselecteerd voor deze wijn. De vergisting duurt 4 maanden waarbij een lange periode op de schilletjes en delicate gisten. Men laat de wijn na de vergisting nog 3 maanden in roestvrij stalen vaten rijpen. Hierdoor is hij veel complexer en gestruktureerder dan de basis wijn.

Hij heeft een strogele kleur die naarmate hij oudert goudkleurig wordt. ( deze wijn heeft een bewaarpotentieel van 10 jaren! )  Zijn geur is fruitig en elegant, met de typische geuren van het druivenras zoals citrusvruchten, abrikoos en appel aangevuld door frisse florale tonen met aan het einde een zachte amandeltoets. Zijn smaak is aangenaam droog, heel harmonieus met een mooie structuur en een lange en elegante afdronk.  Dankzij die mooie structuur is het een van de weinige witte wijnen die lang kunnen ouderen. Deze wijn is heel geschikt als begeleider van visgerechten en verse kazen. De aanbevolen serveertemperatuur is  12 - 14°C.

Art.nr. 60251     Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14%

BESTELLEN

Rode wijnen
Chianti DOCG

Chianti DOCG

chianti-1.jpgDeze wijn wordt gemaakt van 90%  Sangiovese, 5% Colorino en 5% Canaiolo. Het is een zeer mooie wijn afkomstig uit de heuvels van San Gimignano.  De druiven worden met de hand geplukt. De vergisting van de wijn geschiedt gedurende 20 tot 25 dagen deels in Inox vaten en deels in cuves van cement. Daarna volgt een rijping uitsluitend in cementen vaten.

Zijn kleur is levendig robijnrood die zich door rijping ontwikkelt naar granaatrood. Zijn geur is zeer breed en intens en men vindt er hints van bosvruchten die samengaan met tonen van kruiden. Zijn bouquet is rond en zeer aangenaam. Door zijn gebalanceerde tannines is de smaak zeer vol maar tegelijkertijd ook zeer zacht. De wijn is elegant met een mooie afdronk. Dit is een wijn met veel drinkplezier.

Deze wijn is heerlijk bij antipasti van vlees, pastagerechten met rode sauzen, gerijpte kazen gerechten van rood vlees en met name lamsvlees en pizza met bijvoorbeeld salami.

De wijn komt het meest tot zijn recht als hij wordt geschonken tulpvormig glas.

De ideale serveertemperatuur is 16-18°C.  

 Art.nr. 60255 Inhoud 0,75 Ltr. Alcohol 14%

BESTELLEN