Regio Piemonte

Piemonte betekent letterlijk “aan de voet van de bergen”. Ingepast tussen de bergtoppen van de Alpen en de regio Ligurië aan de Ligurische Zee biedt Piemonte met de golvende velden, pittoreske dorpen, oude vestingsstadjes en imposante kastelen en burchten alle ingrediënten voor een aangenaam en afwisselend verblijf. Aangenaam ook in culinair opzicht: de keuken van Piemonte staat op hoog niveau en biedt, vergezeld van de smaakvolle streekwijnen, een ruime variëteit aan tongstrelende streekgerechten.

Cascina Morassino

 

De geschiedenis van de familie Bianco gaat terug tot de 17e eeuw. De sterke persoonlijkheid van de Bianco’s komt overduidelijk tot uiting in hun wijnen. De familie verkiest kwaliteit boven kwantiteit en produceert hun beendroge en tanninerijke Barbaresco’s sinds 1984 op slechts 4,5 hectare. De filosofie van Roberto Bianco, de huidige eigenaar en wijnmaker is erop gefocused om met uiterste zorg en persoonlijke aandacht van de wijngaarden en de wijnkelder ambachtelijke wijnen te produceren van zeer hoge kwaliteit. De wijnen hebben een hoog bewaarpotentieel en zijn een absolute must voor elke wijnkelder.

Rode Wijnen
Barbaresco DOCG
Barbaresco “Ovello” DOCG

Barbaresco DOCG Cascina Morassino

Barbaresco-Morassino-d-o-c-g-2010-Cascina-Morassino.jpg

De Nebbiolo-druif staat aan de basis van deze krachtige wijn. Hij ondergaat een houtrijping van 22 maanden: 70% op grote eikenhouten vaten en 30% in barriques. Hij heeft een mooie granaatrode kleur met oranje reflexen, het typische dakpannen rood van de Nebbiolo druif. Hij heeft een ingetogen neus met hints van vanille, rood fruit, met name rijpe amarene kersen, specerijen en tabak.  In de smaak heeft hij een frisse entree met een sappige, fijne aciditeit en mineralige tannines. De wijn wordt gemaakt van druiven van zeer oude wijnstokken, hij heeft zachte, rijpe tannines en een goede concentratie. Hij is heerlijk, fijn en elegant, complex en goed in balans. Deze prachtige wijn gaat goed samen met rood vlees, gerechten van wild en met rijpe kazen. De totale jaarproductie van deze wijn bedraagt slechts 5500 flessen. De ideale serveertemperatuur is 18-20ºC en de wijn kan het beste geserveerd worden in grote bolvormige glazen.

Art.nr. 10401      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14,5%

BESTELLEN

 

Barbaresco “Ovello” DOCGBarbaresco-Ovello-d-o-c-g-2006-Cascina-Morassino.jpg

De Nebbiolo-druif staat aan de basis van deze krachtige, gereputeerde wijn. Hij ondergaat een houtrijping van 12 maanden in barriques en daarna 10 maanden op grote eikenhouten vaten. Hij heeft een mooie granaatrode kleur met oranje reflexen, het typische dakpannenrood van de druivensoort Nebbiolo. Hij heeft een fraai bouquet van bosvruchten, tonen van vanille, specerijen en gedroogd fruit. De smaak biedt een rijk palet aan aroma’s met opnieuw sappig rood en rijp fruit, fijne kruidigheid en een pepertje. Hij eindigt in een lange zachte afdronk.

Frisse zuren markeren een goede balans en een fraaie structuur met een lange, zachte afdronk. Daar de wijn gemaakt wordt van geselecteerde druiven van oude wijnstokken, heeft de wijn een goede complexiteit en concentratie. Deze prachtige wijn gaat goed samen met rood vlees, gerechten van wild, eend, gans, lamsvlees en met rijpe kazen. De totale jaarproductie van deze wijn bedraagt slechts 3500 flessen. Hij heeft een bewaarpotentieel van zeker 30 jaar! De ideale serveertemperatuur is 18-20ºC en de wijn kan het beste geserveerd worden in grote bolvormige glazen.

Art.nr. 10402     Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14,5%

BESTELLEN