Regio Toscana

Toscana, beroemd om zijn kunst, geschiedenis en prachtige landschap, is een gebied waar heden en verleden harmonieus naast elkaar bestaan. Heuvelstadjes, omgeven door Etruskische muren en slanke cipressen, kijken van grote hoogte uit op het land. Elegante palazzi geven blijk van welvaart, en de middeleeuwse gemeentehuizen wijzen op een lange traditie van democratie en zelfbestuur.

Rode Wijn
Morellino di Scansano DOCG

Morellino di Scansano DOCG

Spaiggiole.jpg

 

Dit is een bijzondere wijn uit de Maremma, dat in het zuidelijk deel van de Toscane ligt en een van de rijkste agrarische gebieden van Italië is. De wijn wordt gemaakt van 100% Morellino ( de benaming voor de Sangiovese druif in de Maremma ). De wijn wordt niet gefilterd.

Hij heeft een prachtige intense robijnrode kleur. Hij heeft mooie aroma’s van rood fruit en zwarte bosvruchten. De typische zuren die eigen zijn aan de Sangiovese druif worden mooi gebalanceerd door een mooie structuur en elegantie. Hij is droog, warm met lichte tannines. Hij wordt zacht naarmate hij oudert. Deze wijn kan heel goed jong gedronken worden, maar een middellange rijping kan hij heel goed aan. Deze wijn is heel breed inzetbaar en smaakt vooral goed bij regionale gerechten zoals crostini toscani, belegen kazen zoals Pecorino en Parmiggiano, pasta’s met een vleessaus, eend, kalfsgebraad, ossobuco en ossenhaas. De aanbevolen serveertemperatuur is 16-17ºC. 


Art.nr. 90214      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13,5%

BESTELLEN