Regio Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is het hart van Midden-Italië, een brede strook land die heuvels en de Povlakte omvat en die de scheiding vormt tussen het koude noorden van de Alpen en het warme, mediterrane zuiden. Met zijn rijke landbouwgrond, histroeische steden en bloeiende industrie is het een van de welvarendste gebieden van Italië.

San Patrignano

Deze in Italië zeer gerespecteerde gemeenschap werd in de tachtiger jaren gesticht door Vincenzo Muccioli. Zijn zoon Andrea was degene die enkele jaren geleden de oenoloog Riccardo Cotarella benaderde met het doel belangrijkere wijnen te produceren. De oude familiewijnstokken Sangiovese, mooi gelegen met uitzicht op zee, inspireerden Cotarella meteen. De interressante basis om grote wijnen te produceren was duidelijk aanwezig, maar met de juiste investeringen was er ook meer mogelijk. Hij gaf direct alle medewerking. Intussen zijn nieuwe stokken Sangiovese aangeplant, maar ook Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Merlot. De Montepirolo is het eerste geslaagde resultaat daarvan: een grote wijn met al een scala aan onderscheidingen ook op internationaal niveau.

De uiteindelijke doelstelling van Muccioli blijft het produceren van de Sangiovese di Romagna waarin volgens San Patrignano een grote potentie schuilt. De juiste klonen, de accurate selectie, de lage rendementen en de juiste vinificatiemethode hebben dit bewezen.

San Patrignano is uitgegroeid tot een gerenommeerd huis dat op Internationaal niveau veel onderscheidingen krijgt.

 

Witte Wijn
Aulente Bianco Rubicone IGT

Aulente Bianco Rubicone IGT

Aulente-bianco-nieuw.jpg

Deze prachtige briljante strogele wijn wordt gemaakt van 50% Sauvignon en 50% Chardonnay. Hij is fris en fruitig met aroma’s van appel, meloen en rijpe limoen. Zijn afdronk in niet alleen fruitig maar heeft ook iets mineraligs.

Deze wijn gaat heel goed samen met fijne Italiaanse vleeswaren als pancetta en lardo, maar ook met gerechten van wit vlees zoals kip en konijn, met vis en verse jonge kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 13 -14ºC.

Art.nr. 50109       Inhoud 0,75 Ltr.       Alcohol 13,5%

BESTELLEN

 

Rode Wijnen
“Aulente” Sangiovese di Romagna IGT
“Noi” Colli di Rimini Rosso DOC
Avi Sangiovese di Romagna Riserva DOC
Montepirolo” Colli di Rimini Cabernet DOC

Aulente Sangiovese di Romagna IGT

Aulente-Rosso-nieuw.jpg

In het groene Romagna, niet ver van de kust, vindt de Sangiovese van oudsher zijn habitat. Onder leiding van de grote oenoloog Riccardo Cotarella wordt deze gulle rode wijn voornamelijk van de Sangiovese druif geproduceerd waarbij traditie (grote eikenhouten fusten) gecombineerd wordt met innovatie.

Hij heeft een donker robijnrode kleur. In de neus vindt men tonen van rozen, kersen en zoete specerijen. Zijn smaak is fris, medium-bodied met ronde tannines en een opmerkelijk lange afdronk. Sterk opkomend domein!
Deze wijn past goed bij zowel wit als rood gegrild of geroosterd vlees, verse eierpasta met een vleessaus, aubergine alla parmigiana, bij vis met kruiden uit de oven, licht belegen kazen, fazant met zuurkool, patrijs, hert met saus op basis van rode wijn, eend en wilde gans.
De ideale serveertemperatuur is 14 - 16ºC.
 

Art.nr. 50101        Inhoud 0,75 Ltr.       Alcohol 14%

BESTELLEN

“Noi” Colli di Rimini Rosso DOC

NOI-nieuw-etiket.jpg

Deze prachtige wijn vertegenwoordigt de passie, de toewijding en de trots die alle bewoners van San Patrignano, (niet alleen diegenen die in de wijngaarden en de wijnkelders werken!), voor hun domein voelen. Daarom wordt deze wijn gemaakt van alle rode druivensoorten die er verbouwd worden (Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot) en is hiermee het symbool van de identiteit van het landgoed.

Hij heeft gedurende 1 jaar houtrijping gehad in Allier barriques. Tonen van (zwart) fruit zijn nog uitgesproken aanwezig, hij heeft ronde tannines in combinatie met een mooie aciditeit. Deze wijn is een goede begeleider van wild en gerechten met rund- of varkensvlees en gastronomisch breed inzetbaar. De Wine Spectator geeft deze wijn een ongelofelijke score van maar liefst 90 punten, kortom, dit is een wijn met potentieel! De ideale serveertemperatuur is 16-18ºC.

Art.nr. 50107        Inhoud 0,75 Ltr.       Alcohol 14,5%

BESTELLEN

Avi Sangiovese di Romagna Riserva DOC

Avi-nieuw.jpg

Met deze wijn heeft San Patrignano uitdrukking willen geven aan de hoogstaande kwaliteit van de autochtone druif van Romagna, namelijk de Sangiovese.
De naam Avi staat niet alleen voor de betekenis en de waarde van tradities (Avi betekent voorvaderen) maar is vooral een eerbetoon aan de oprichter van de gemeenschap San Patrignano: Avi staat voor “A Vincenzo“, dat “voor Vincenzo” betekent. De jaren 2006, 2007, 2008 en 2011 zijn door de Gambero Rosso bekroond met 3 bicchieri! Dit betekent dat dit een buitengewone wijn is.

Hij heeft een intens robijnrode kleur. In de neus is hij vol en fruitig en men vindt er hints van viooltjes, pruimen en nootmuskaat. Hij heeft een volle en ronde smaak, hij is heel fluwelig en harmonieus. Zijn afdronk is lang aanhoudend. Deze wijn is een uitstekende begeleider van entrecôte, of met haas met truffel. Ook aan te bevelen met een mooi stukje Pecorino uit Emilia Romagna! De ideale serveertemperatuur is 16-18 ºC. Het is aan te bevelen de wijn in een groot wijnglas te schenken om de diepte en de finesse van de Sangiovese goed tot uiting te laten komen. Een dijk van een wijn!

Art.nr. 50103       Inhoud 0,75 Ltr.       Alcohol 14,5%

BESTELLEN

Montepirolo” Colli di Rimini Cabernet DOC 

Montepirolo-nieuw-etiket.jpg

Deze wijn betekent voor San Patrignano een uitdaging op wereldniveau. De Montepirolo behoort tot de beste internationale stijlwijnen en vertegenwoordigt het hoge potentieel van het terroir die topkwaliteit van een klassieke Bordeaux blend heeft weten neer te zetten. De druivenrassen waar deze wijn van wordt gemaakt zijn de Cabernet Sauvignon (90%), Merlot (5%) en Cabernet Franc(5%).

Hij heeft een prachtige robijnrode kleur. In de neus vindt men hints van bosbessen, marjolein, humus en drop. Zijn smaak is krachtig en rond. Hij heeft een mooie structuur en een lange afdronk. Deze wijn is een mooie begeleider van gestoofd rundvlees met wijn, kwartel met thijm, delicate kazen van middellange en lange rijping. De ideale serveertemperatuur is 16-17ºC.
Deze wijn is bekroond met 3 bicchieri, de hoogste onderscheiding van de Gambero Rosso in Italië en Parker heeft 92 punten toegekend aan het jaar 2006!

Art.nr. 50106       Inhoud 0,75 Ltr.       Alcohol 13,5%

BESTELLEN