Regio Veneto

Veneto is een zeer gevarieerd gebied. Men vindt er het adembenemende natuurschoon van de Dolomieten, het Gardameer ( het grootste meer van Italië) en de golvende Colli Euganei, maar ook schitterende oude steden als Verona, Vicenza en Padua. Welvend in glooiende heuvels ligt het gebied tussen de vruchtbare vlakten van de Po en de Adriatische kust.

Stefano Inama

De Inama-familie bezit sinds enkele decennia een belangrijk deel van Soave's beste heuvel: de Foscarino, een gedoofde vulkaan. Stefano Inama heeft dit wijnhuis succesvol uitgebouwd tot een dynamisch en veelbelovend bedrijf na afronding van zijn studie oenologie te Davis (Californië). Door verfijnde vinificatietechnieken, werden de rendementen drastisch teruggebracht tot ver onder het wettelijke maximum. Zijn eerste productie "Bradisismo" van '97 werd door Parker beoordeeld met 90 punten! Met de komst van de derde generatie in het familiebedrijf heeft men hun bedrijfsfilosofie nog beter gedefinieerd: Inama wil alleen maar wijnen produceren die het terroir vertegenwoordigen en die los staan van tijdelijke trends en stijlen. Inama’s wijnen zijn biologisch maar dit wordt niet op het etiket vermeld. Inama staat voor wijnen die emoties oproepen en die willen ze maken door middel van eigen kennis en ervaring zonder hulp in te schakelen van experts of wijngoeroes. De familie gelooft dat goed vakmanschap de basis legt voor topwijnen waarbij minimalisme bij het wijnmaken een hoofdrol speelt.

 

Witte Wijnen
Chardonnay IGT
Soave Classico DOC
Soave Classico “Vigneti di Foscarino” DOC
Soave Classico Superiore “Vigneto du Lot” DOC
Sauvignon “Vulcaia Fume” IGT

Chardonnay IGT Stefano Inama

Chardonnay-del-Veneto.jpg

Deze getalenteerde producent uit Veneto heeft uit de Chardonnay-druiven een prachtige wijn verkregen. De wijn heeft een lichtgele kleur die heel helder en fonkelend is. Zijn geur is kruidig met  hints van banaan, ananas, lychee, appel en peer. De smaak is mooi vol en evenwichtig en intens. Zijn afdronk is fris en langaanhoudend met hints van banaan en peer.

Deze wijn is een mooie aperitiefwijn maar ook een prima begeleider van pasta’s met lichte romige sauzen zoals spaghetti alla carbonara, verschillende groentesoepen, paddestoelensoep, risotto’s met groentes en visgerechten. Deze wijn kan het beste geschonken worden in een glas voor jonge witte wijnen. De aanbevolen serveertemperatuur is 10ºC.

Art.nr. 30108      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13,5%

BESTELLEN

Soave Classico DOC Inama

Soave-Classico-Vin-Soave-d-o-c-2015-Inama.jpg

De getalenteerde wijnmaker Stefano Inama heeft in weinig jaren de enorme potentie van zijn wijngaarden tot uiting weten te brengen. Zijn “Vin Soave” is bereid uit 100% Garganega-druiven. ( De meeste Soave’s worden gemaakt van Garganega en een deel Trebbiano druiven. Inama doet dit niet waardoor zijn Soave veel geconcentreerder en rijker van smaak is).

Hij heeft een mooie strogele, zeer transparante kleur met groene reflexen. De smaak is vol, breed en fluwelig, met hints van peer, ananas, banaan. Zijn amandel-toets in de afdronk is typisch. Deze wijn is zeer geschikt als aperitief en past goed bij gerechten op basis van witte vis, maar ook spaghetti alla carbonara. Deze wijn kan het beste geschonken worden in een glas voor jonge witte wijnen. De aanbevolen serveertemperatuur is 8 - 10ºC.

Art.nr. 30100      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 12%

BESTELLEN

Soave Classico “Vigneti di Foscarino” DOC

Vigneti-di-Foscarino-d-o-c-2014-inama.jpg

Foscarino is de geclassificeerde vulkanische heuvel van het Soave-gebied. Uit eigen wijngaarden hier gelegen, selecteert Inama zijn beste druiven. (100% Garganega). De hoofdgisting en nagisting geschieden geheel op barrique. Rijping geschiedt ook in barriques gedurende 6 maanden. Dan volgt een narijping in roestvrij stalen vaten gedurende 6 maanden.

De kleur is intens geel en zijn bouquet is van floraal karakter (kamille, iris). Zijn smaak is vol, weelderig en geconcentreerd. Past goed bij stevige of lichtgerookte vissoorten, bij pasta’s en risotto’s met vis, bij vissoepen en bij charcuterie. Deze wijn kan het beste geschonken worden in een groot tulpvormig glas voor stevige en rijpe witte wijnen. De ideale serveertemperatuur is 12-14ºC.

Art.nr. 30111      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 12,5%

BESTELLEN

Soave Classico Superiore “Vigneto du Lot” DOC Stefano Inama

Soave-Classico-Vigneto-du-Lot-d-o-c-2014-Inama.jpg

Volgens critici de beste Soave ooit gemaakt. Inama’s topcuvee is een zeer rijke wijn van zeer rijp fruit van wat jongere stokken dan die voor ‘Foscarino’. Van deze Cru geschiedt vergisting en rijping in 30% nieuw Frans eiken gedurende 6 maanden. Dan volgt een narijping van 6 maanden in roestvrijstalen vaten.

Hij heeft een prachtige licht goudgele kleur. In de neus vindt men aroma’s van honing, vlierbes, kamille en iris (floraal-bouquet). Het is een dikke wijn met een volle smaak van gedroogd fruit. In zijn afdronk vindt men hints van amandel. Deze wijn is een ideale begeleider van langoustines met knoflook, eenvoudig bereide kreeft, zeebaars, vis met romige of kruidige saus, kalfszwezerik, maar ook met schaaldieren bereid volgens recepten uit de oosterse keuken. De aanbevolen serveertemperatuur is 12-14ºC.


Art.nr. 30106      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13%

BESTELLEN

 

Sauvignon “Vulcaia Fume” IGT Stefano Inama

Sauvignon.jpg

Zowel in Italie als in het buitenland is de Vulcaia Fume een van de meest gevraagde wijnen op dit moment. Kleine productie, hoog niveau en goede kritieken van verschillende gezaghebbende wijncritici hebben deze wijn tot een must voor de wijnkelder gemaakt. Hij is afkomstig uit een zeer accurate selectie Sauvignon-druiven van de vulkanische Foscarino Heuvel. De kruidige toetsen zijn hier uiterst mooi verweven met de houttonen van Frans eiken.

Hij heeft een intens gouden kleur. In de neus vindt men geroosterde koffiebonen en hints van eiken en tropische vruchten. In zijn smaak vindt men een grote concentratie van fruit en met name van grapefruit, ananas, passievruchten en citrusvruchten. Hij heeft een lange en aanhoudende afdronk. Dit is een perfecte begeleider van gerookte vissoorten, kaviaar, bottarga, lever en niertjes. De ideale serveertemperatuur is 12-14ºC.


Art.nr. 30103     Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14,5%

BESTELLEN

Rode Wijnen
Carmenère Più Veneto Rosso IGT
“Bradisismo” Cabernet Sauvignon IGT

 

Carmenère Più Veneto Rosso IGT Azienda Agricola Inama

a6.jpg

Zeer bijzondere wijn van het huis Inama. De Carmenère gedijt hele goed in deze streek en de kwaliteit van de druiven is bijzonder hoog. De leeftijd van de stokken varieert van 5 tot 42 jaar. Het is een blend van 60% Carmenère, 30% Merlot en 10% Raboso Veronese. De wijn ondergaat een vergisting gedurende 12 dagen in roestvrijstalen vaten en een rijping in barriques van Sloveens eiken gedurende 12 maanden.

Hij heeft een prachtige donkerrode kleur met een blauw-paarse zweem. In zijn geuren vindt men hints van kleine zwarte bessen, cacao en zwarte peper. Hij is heel evenwichtig van smaak, fris, fruitig met hele zachte tannines. De Carmenere past heel goed bij de typische vleeswaren uit de Veneto zoals de Sopressa, Pancetta, de Val Liona DOP ham en salami met knoflook. Gaat ook goed samen met gegrild varkensvlees en hazepeper. Deze wijn kan het beste geschonken worden in een groot tulpvormig glas. De aanbevolen serveertemperatuur is 8ºC.     

                                  
Art.nr. 30112      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14%

BESTELLEN

 

“Bradisismo” Cabernet Sauvignon IGT

bot_Bradisismo.jpg

De Colli Berici in de omgeving van Vicenza waren altijd al een habitat van de vroeg geïmporteerde Franse druivenrassen. Stefano Inama selecteerde met zorg uit best gelegen wijngaarden en noemde de wijn Bradisismo (aardverschuiving). De wijn bestaat uit 70% Cabernet Sauvignon en 30% Carmenère. De wijn heeft een rijk bouquet en heeft veel structuur. Rijping geschiedt gedurende 15 maanden op nieuw Frans eiken.

Hij heeft een diep rode kleur. In de neus vindt men tonen van rood en zwart fruit, gedroogde kersen, cacao en vanille. Hij is zacht en rond met rijpe tannines en zuren. Hij heeft een lange afdronk.  Deze wijn is met name geschikt bij gegrild vlees en/of gevogelte maar ook bij stoofvlees van rundvlees of wild. Deze wijn kan het beste tot zijn recht  in een groot tulpvormig glas. De ideale serveertemperatuur is 18ºC.  Hij heeft een bewaarpotentieel van minimaal 10 jaar.


Art.nr. 30109      Inhoud: 0,75 Ltr.      Alcohol 13,5%

BESTELLEN