Regio Toscana

Toscana, beroemd om zijn kunst, geschiedenis en prachtige landschap, is een gebied waar heden en verleden harmonieus naast elkaar bestaan. Heuvelstadjes, omgeven door Etruskische muren en slanke cipressen, kijken van grote hoogte uit op het land. Elegante palazzi geven blijk van welvaart, en de middeleeuwse gemeentehuizen wijzen op een lange traditie van democratie en zelfbestuur.

Bolsignano 

In de 8 jaar dat de jonge Roberto Rubegni bij Friggiali werkte, deed hij ruime ervaring op.  Met zorg en toewijding stortte hij zich daarna op het onderhoud van zijn eigen prachtig gelegen wijngaarden ten Zuid-Oosten van Montalcino. Bolsignano is Vinissimo's kleinste leverancier: de wijngaarden ter grootte van 3 hectare produceren in totaal 9.000 flessen. Saarnaast produceert Bolsignano ook een hoogwaardige olijfolie.

De ligging van de wijngaarden is uniek, de Monte Amiata beïnvloedt het klimaat van Montalcino waarbij er veel droogte is in de zomer en weinig regen in de herfst. Deze karakteristieken bevorderen een goede rijping van de druiven.  De grond dat een mengsel is van schalie en tufsteen is een ideale bodem voor de productie van wijnen met een lang bewaarpotentieel zoals de Brunello di Montalcino, het paradepaardje van het bedrijf.

Bolsignano is een prachtig bedrijf dat met een groot en groeiend vakmanschap hoogwaardige wijnen produceert die zeer gewaardeerd worden.

 

Rode Wijnen
Quarantanni IGT Toscana
Rosso di Montalcino DOC
Brunello di Montalcino DOCG

Quarantanni IGT Toscana

Quarantanni.png

De maker van deze bijzondere wijn is de zeer getalenteerde producent Roberto Rubegni. De naam betekent 40 jaar en staat symbool voor de nieuwe start die de wijnmaker in 2012 heeft gemaakt met zijn vrouw, die beide op dat moment 40 jaar oud waren. Toevallig bestond het Consorzium van de Brunello op dat moment ook 40 jaar! Deze wijn wordt gemaakt van 95% Sangiovese en 5% Cabernet Sauvignon. Hij krijgt een houtopvoeding gedurende 8 tot 10 maanden en daarna een flesrijping van 4 maanden.

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse reflexen. Hij heeft een intense geur van rijpe bosvruchten en hints van bloemen. Het is een stevige, volle, ronde wijn met zachte tannines. Deze wijn past heel goed bij licht wild zoals parelhoen, haas, hert, fazant en patrijs, wildpaté en stevige rood vleesgerechten. De ideale serveertemperatuur is 18ºC. Het aanbevolen serveerglas is een glas voor rijpe en volle wijnen met een tulpvorm ( Magnum glas. )

Art.nr. 60201      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14%

BESTELLEN

Rosso di Montalcino DOC

Rosso-di-Montalcino-Bolsignano.png

Deze wijn wordt gemaakt van 100% Sangiovese. Een kortere houtrijping maken deze Rosso meer toegankelijk dan zijn grote broer Brunello. Hij ondergaat namelijk een rijping gedurende 6 maanden in barriques. Een ferme structuur met een goede balans, finesses en diepte geven deze granaatrode Toscaan een bijzondere klasse. De maker van deze bijzondere wijn is de getalenteerde producent Roberto Rubegni.

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse reflexen. Hij heeft een intense geur van bloemen en van rijpe vruchten. Het is een stevige, volle, ronde wijn met mooie tannines. De wijn past heel goed bij pasta met sauzen op basis van vlees of paddenstoelen en rood vleesgerechten. Kan 5 tot 7 jaar bewaard worden. De aanbevolen serveertemperatuur is 16 – 18 ºC. Het aanbevolen serveerglas is een glas voor rijpe en volle wijnen met een tulpvorm ( Magnum glas. )

Art.nr. 60202      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13,5%

BESTELLEN

Brunello di Montalcino DOCG

Brunello-di-Montacino-Bolsignano.jpg

Dit is de meest prestigieuze wijnsoort uit Toscane. De basisdruif heet Sangiovese Grosso en is intussen top-erkend op mondiaal niveau.

Zijn lange houtrijping maakt de wijn granaatrood en zeer complex van bouquet. Zijn smaak is massief, vol, fluwelig na rijping en lang van afdronk. Zijn geur is heel fruitig. Roberto Rubegni is traditionalist, hij houdt vast aan het toepassen van de grote eikenhouten fusten. Rijping geschiedt gedurende 36 maanden in eikenhouten vaten. Deze wijn is een zeer goede begeleider van rood vlees en wildgerechten, ook in combinatie met paddestoelen en truffel en met stevige en belegen kaassoorten. De ideale serveertemperatuur is 18-20ºC. De wijn kan het beste geserveerd worden in grote ballon- of tulpvormige glazen.

Art.nr. 60200     Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14,5%

BESTELLEN