U bevindt zich hier:

Regio Veneto

Veneto is een zeer gevarieerd gebied. Men vindt er het adembenemende natuurschoon van de Dolomieten, het Gardameer ( het grootste meer van Italië) en de golvende Colli Euganei, maar ook schitterende oude steden als Verona, Vicenza en Padua. Welvend in glooiende heuvels ligt het gebied tussen de vruchtbare vlakten van de Po en de Adriatische kust.

Wijnen

Bij vrolijke spijzen horen vrolijke wijnen, die nooit te gewichtig zijn. Veneto is de streek van de bruisende Prosecco waarvan de beste kwaliteit uit Conegliano of Valdobbiadene komt , de mooie Valpolicella, de Valpolicella Ripasso en de Amarone, de Recioto, de frisse Bardolino en de fruitige Bianco di Custoza.

Gastronomie

” ….el sippia el Paradiso terrestre, tanto più belo e megiore porchè in quelo no se ghe magna e in questi si”. Dit is een spreuk in het Venetiaans dialect dat het volgende betekent: “Het aardse Paradijs is veel mooier en beter, want daar boven is niets te eten en hier wel”. En het is goed eten in Veneto, waar men veel vreugde en plezier in het leven heeft. De bevolking is overwegend agrarisch gebleven en men houdt er van stevige burgermans kost, simpele gerechten met veel uien bereid, groenten, peulvruchten, voortreffelijke pikante sausen en niet te vergeten vleesgerechten zoals de beroemde lever “alla Veneziana”. Heel bekend zijn de radicchio uit Treviso en de asperges uit Bassano del Grappa.

Bezienswaardigheden

Veneto is een populaire vakantiebestemming. Verona is een prachtige stad met zijn Arena waar ín het zomerseizoen prachtige opera’s worden opgevoerd. Ook is het de stad van Romeo en Julia, en van veel prachtige oude kerken, musea, prachtige pleinen en mooie gebouwen. In Padua is de prachtige Cappella degli Scrovegni te bezoeken, een kapel waar prachtige fresco’s van Giotto zijn te bewonderen. Padua is de geboortestad van Andrea Palladio, een gerenommeerde architect uit de 16e eeuw die tal van prachtige villa’s aan de Po heeft gebouwd. Ook in Vicenza zijn gebouwen van hem te bezichtigen zoals de monumentale Basilica midden in het centrum.