Regio Piemonte

Piemonte betekent letterlijk “aan de voet van de bergen”. Ingepast tussen de bergtoppen van de Alpen en de regio Ligurië aan de Ligurische Zee biedt Piemonte met de golvende velden, pittoreske dorpen, oude vestingsstadjes en imposante kastelen en burchten alle ingrediënten voor een aangenaam en afwisselend verblijf. Aangenaam ook in culinair opzicht: de keuken van Piemonte staat op hoog niveau en biedt, vergezeld van de smaakvolle streekwijnen, een ruime variëteit aan tongstrelende streekgerechten.

Cascina Gilli

Gianni Vergnano heeft dit prachtige wijndomein in 1983 opgericht. Het bestaat uit een prachtige villa die dateert uit 1700 en 20 ha grond die de villa omringt. Cascina Gilli ligt in het zuidelijk deel van Monferrato tussen Castelnuovo Don Bosco en Albugnano en bevindt zich op een heuvelrug die bestaat uit witte. aarde.die zorgt voor wijnen met intense aroma’s en een rijke structuur. Door de passie en toewijding van de eigenaar is dit bedrijf uitgegroeid tot een van de meest betrouwbare en prestigiueze wijnbedrijven van Piemonte. Hij besloot zich te richten op het verbouwen van autochtone druivenrassen zoals de Bonarda, de Barbera d’Asti, de Freisa, de Malvasia en sinds twintig jaar gaan elegantie en hoge kwaliteit van zijn wijnen gepaard met de oude tradities van Piemonte. Een van de paradepaardjes van Cascina Gilli is de Malvasia, een fris-zoete mousserende dessertwijn, gemaakt van de aromatische Malvasia di Schierano druif. Deze wijn past perfect bij alle nagerechten op basis van rood fruit.

Rode Wijnen
Barbera d'Asti "Le More" DOCG
Barbera d'Asti Superiore "Dedica" DOCG

Barbera d’ Asti “ Le More“ DOCG

 barbera-d-asti-vigna-delle-more-300x228.jpgDeze wijn wordt gemaakt van de Piemontese locale druif Barbera d’Asti.

Na jarenlang in de vergetelheid te zijn geweest, wordt van deze druif een wijn gemaakt die steeds populairder wordt vanwege zijn hoge kwaliteit. Na drastische vermindering van de opbrengst heeft men de excessieve zuren waar deze druif bekend om stond drastisch weten terug te brengen  om een jonge vriendelijke wijn te produceren.

De wijn heeft een intens robijnrode kleur. Hij intense aroma’s met veel fruit waarin vooral de braam het duidelijkste naar voren komt. Dit verwijst naar de naam Le More dat bramen in het Italiaans betekent. Het is een zeer goed gestructureerde wijn met mooie zuurtjes die in balans zijn met mooie fruittonen. De wijn is droog en heeft een lange afdronk. De wijn heeft een bewaarpotentieel van een paar jaren. Het is een mooie begeleider van stevige gerechten van rood vlees en van pittige en belegen kazen. De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.


Art.nr.10804      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13,5%

BESTELLEN

 

Barbera d’ Asti Superiore “ Dedica”  DOCG

Dedica-foto-bottilgia.jpg

Deze wijn wordt gemaakt van de Piemontese locale druif Barbera d’Asti.

Na jarenlang in de vergetelheid te zijn geweest, wordt van deze druif een wijn gemaakt die

steeds populairder wordt vanwege zijn hoge kwaliteit. Na drastische vermindering van de opbrengst heeft men de excessieve zuren waar deze druif bekend om stond drastisch weten terug te brengen om een jonge vriendelijke wijn te produceren. De Dedica is een topwijn.

Hij wordt geproduceerd van druiven van oude wijnstokken die ouder dan 70 jaar zijn en die zich op de heuvels van Schierano bevinden. Niet alleen een hele lage opbrengst maar ook een hele late oogst en een houtrijping gedurende 9 maaden in barriques die voor de tweede maal gebruikt zijn hebben geleid tot een grote aromatische intensiteit en een complexiteit aan geuren die heel elegant zijn.

De wijn heeft een mooie diep robijnrode kleur. In de neus vindt men edele geuren van bosvruchten, tabak, houttonen, met name van eikenhout en ook balsamische tonen. In de smaak vindt men veel fruit zoals bramen en bosbessen ondersteund door leer, tabak. Hij is heel geconcentreerd en er is een perfecte balans tussen zuur, zoet en alcohol zeker gezien zijn hoge alcoholpercentage.

De Dedica is zeer breed inzetbaar en is een perfecte begeleider  van runderstoof, braadstuk en ribeye, lam met kruiden en knoflook, vlees van de gril en grof wild. De aanbevolen serveertemperatuur is 18 tot 20ºC.

Art.nr. 10806     Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14%

 BESTELLEN

 

Rode dessertwijnen
Malvasia di Castelnuovo Don Bosco DOC
DlicĂ  Vino Rosso da Uve Stramature

Malvasia di Castelnuovo Don Bosco DOC

foto-malvasia-tappo-raso-black-label.jpg

 

Een zachte en licht mousserende dessertwijn bereid uit de kruidige Malvasia-druif.

Deze wijn heeft een mooie kersrode kleur met paarse reflexen. In de neus vindt men tonen van bosvruchten en hints van bloemen zoals blauwe regen en irissen. Hij heeft een zoet-frisse smaak. Het is een perfecte begeleider van desserts op basis van rood fruit, kruisbessen, pannacotta, chocola en watermeloen maar past ook heel goed bij gedroogde vijgen, lichte vruchtensorbets, puddingen met amaretto koekjes, pistache ijs met meringues, kersencake en ook kersenvlaai. Deze wijn is ook heerlijk bij de zoete hapjes van een high tea! Het liefst schenken in een coupe vanwege de aroma’s. De ideale serveertemperatuur is 7-8 ºC.     

Art.nr.10801      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 5,5%

BESTELLEN

Dlicà Vino Rosso da Uve Stramature 0,5 Ltr Cascina Gilli

DLICA.png

Deze zoete wijn heeft een hoog alcoholpercentage die wordt verkregen door een natuurlijke indroging van druiven van een van de meest interessante aromatische rode druivensoorten: de Malvasia di Schierano. In gunstige en droge jaren laat men de druiven van de Malvasia in de wijngaard tot november hangen aan afgehakte takken. Dan worden ze geplukt en in kistjes gelegd om nog verder in te drogen. Aan het einde van het jaar worden de druiven zacht geperst. Na een lange vergisting die wordt onderbroken als de wijn 14 % alcohol heeft bereikt, laat men de wijn rijpen gedurende 14 maanden, deels in barriques en deels in roestvrijstalen vaten om een mooie balans te krijgen. Hierna volgt nog een rijping op fles van minimaal 6 maanden om de wijn verder te laten ontwikkelen.

De Dlicà heeft een prachtige robijnrode kleur met granaat-achtige reflexen. Hij heeft intense aroma’s van blauweregen, gevolgd door hints van frambozen - of bramenjam die omhuld worden door prachtige aromatische tonen van verwelkte rozen. Zijn smaak is vol, warm en intens, rijk aan smaak, zacht met een lange afdronk. Deze wijn past bij heel veel desserts maar ook bij schimmelkazen. De ideale serveertemperatuur is 10 – 12 ºC.

 Art.nr.10805       Inhoud 0,5 Ltr .      Alcohol 13%

 BESTELLEN