Regio Sardegna

Sardegna is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee dat ten zuiden ligt van Corsica, ten westen van het vasteland van Italië, en ten noorden van Tunesië. De hoofdstad is Cagliari. Sardegna is tevens een autonome regio binnen de Italiaanse Republiek. Er wordt nog geleefd volgens oude tradities die afkomstig zijn van de vele overheersers uit het verleden : Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Arabieren en Savoyaarden. De Sardijnen gaan door voor de meest trotse en de vlijtigste bevolking van Italië.

Pala

Mario Pala behoort tot de derde generatie van de familie die met hun wijngaarden een familie-traditie voortzet die in 1950 is begonnen. Hij wordt hierin bijgestaan door zijn vrouw Rita en hun kinderen Massimiliano, Elisabetta en Mariantonietta.

“Vroeger was de opvatting over het produceren van wijn dat het werk, maar ook kunst was, dat begon bij de wijngaard, en vervolgens van de most naar de wijn ging. Het resultaat komt door vele handen tot stand. In de overlevering van vader op zoon is bij ons tot de dag van vandaag nog niets veranderd. Voor ons is wijn iets bijzonders: het is iets van onze ouders en ook van hun verleden. De eigenschappen van onze wijn zijn het gevolg van ons terroir dat vanwege de zee, de heuvel en de zon uiterst geschikt is. Wij hebben het ervaren: na het aanplanten en ploegen en het leren kennen van ons terroir is er maar één manier en dat is de manier van vroeger.” Met daarbij een grote passie voor het wijnmaken ontstaan er bijzondere wijnen die het karakter hebben van de familie en hun land.

In Serdiana worden uitsluitend de autochtone druivenrassen gebruikt zoals de Vermentino en Cannonau. Het paradepaardje “S’arai” wordt geproduceerd uit Cannonau, Carignano, Barbera Sarda en Bovale. De bijnamen van wijnen zijn geen fantasienamen maar namen van locaties waar de wijngaarden zich bevinden.

Een bijzonder huis met bijzondere wijnen!

 

Witte Wijn
Soprasole Vermentino di Sardegna DOC

Soprasole Vermentino di Sardegna DOC ( voorheen Vermentino I Fiori )

soprasole-683x1024-1.jpg

De Vermentino is het meest representatieve witte druivenras van Sardinië.
Pala, gelegen in de omgeving van Cagliari (Zuid-Sardinië) gelooft sinds enige generaties in het behoud van autochtone rassen. Er is dan ook een wijn ontstaan met een heel eigen identiteit. Opvallend is zijn aantrekkelijk bouquet dat doet denken aan meloen en tropisch fruit. De smaak is fris en sappig. Hij is uitstekend als aperitiefwijn, maar ook als begeleider van delicate spijzen, gevulde paprika, een bruschetta met San Daniele ham en gemarineerde vijgen, Carpaccio van zeeduivel, schaal- en schelpdieren en zeker wit vlees en gevogelte.
De ideale serveertemperatuur is 12ºC.

Art.nr. 80501 Inhoud 0,75 Ltr.   Alcohol 13,5%

BESTELLEN 

Rosé Wijn
Chiaro di Stelle IGT

Chiaro di Stelle Isola dei Nuraghi IGT
Chiaro-di-Stelle-Isola-dei-Nuraghi-Rose.jpg

Deze prachtige rosé van Pala is een blend van 40% Monica di Sardegna, 30% Carignano en 30% Cannonau. De wijnstokken zijn 15 jaar oud.

De wijn heeft een prachtige fonkelende donkerrose, kersachtige kleur. Zijn geur doet denken aan frambozen, bramen en kersen maar men vindt er ook mooie bloemige tonen. Zijn bouquet is elegant en intens. Zijn smaak is zacht en fris en ook daar vindt men hints van klein rood fruit terug. Hij heeft een fraaie structuur en een zeer lange afdronk.
Deze rosé is perfect als aperitief, en past goed bij gefrituurde vis en groentes, lichte antipasti van groente en vis, risotto’s met zeevruchten of met groentes en lichte hoofdgerechten.
De ideale serveertemperatuur is 12º C. De fles kan het beste vlak voor het schenken geopend worden.

Art.nr. 80501       Inhoud 0,75 Ltr.       Alcohol 13,5%

Bestellen

Rode Wijnen
Centosere Cannonau di Sardegna DOC
Essentija Isola dei Nuraghi IGT
Thesys Isola dei Nuraghi IGT
“S’ Arai” Isola dei Nuraghi IGT

Centosere Cannonau di Sardegna DOC (voorheen Cannonau I Fiori)

centosere.jpg

De meest representatieve rode druivensoort van Sardinië is de Cannonau (Grenache).

Stond vroeger aan de basis voor logge en alcoholrijke wijnen. Pala heeft er voor gekozen om van deze druif een fruitige, milde wijn te produceren met vooral veel drinkplezier. Deze wijn kan heel goed gedronken worden met eenvoudige alledaagse gerechten zoals gegrild vlees en hamburgers. Door zijn mooie body en zachte zuren gaat hij ook heel goed samen met vissoepen waar tomaat en basilicum in is verwerkt.
De ideale serveertemperatuur is 16-18ºC.

Art.nr. 80508   Inhoud 0,375 Ltr.   Alcohol 13%
BESTELLEN


Essentija Isola dei Nuraghi Rosso IGT

Essentija-Isola-Dei-Nuraghi-Rosso.jpg

Deze wijn wordt gemaakt van 100% Bovale, een typisch autochtoon druivenras van Sardinië.

Hij heeft een intens robijnrode kleur. Zijn intense geur heeft hints van rijp fruit, met name pruimen. Zijn smaak is droog en zacht, warm en fluwelig. Naast een opvoeding in Inox vaten, ondergaat de Essentja een houtrijping gedurende drie maanden. Deze wijn gaat heel goed samen met veerwild, geroosterd en gestoofd vlees en rijpe kazen die niet pikant zijn. De ideale serveertemperatuur is 18 tot 20 ºC.  De fles kan het beste een uur voor het schenken worden geopend. Het komt de wijn ook ten goede om hem uit een decanteerkaraf te schenken.

Art.nr. 80506       Inhoud 0,75 Ltr.       Alcohol 14%

BESTELLEN

Thesys Isola dei Nuraghi IGT

thesis_compressa-large1-300x228.jpg

Deze prachtige wijn van Pala wordt gemaakt van 80% Bovale en 20% Syrah.
De stijl van deze wijn is modern: men heeft body en structuur weten te combineren met een grote toegankelijkheid en drinkplezier. Hij ondergaat 3 maanden houtrijping en vervolgens 3 maanden flesrijping.

De wijn heeft een hele mooie geconcentreerde robijnrode kleur. Zijn geur is heel intens met tonen van klein rood fruit, pruimenconfiture gecombineerd met tonen van leer, zwarte peper en gebrande koffiebonen. Hij heeft zachte en elegante tannines en een mooie body. Zijn afdronk is lang aanhoudend.
Deze wijn past uitstekend bij rood gegrild of gestoofd vlees, wild, zeer smaakvolle en pikante gerechten, belegen kazen en schimmelkazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18 - 20ºC.

Art.nr. 80512      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14,5%

BESTELLEN

“S’ Arai” Isola dei Nuraghi IGT

S-Arai-isola-dei-Nuraghi.jpg

Uitsluitend locale druivenrassen (Cannonau, Carignano,  Bovale) vormen de basis voor deze wereldwijn afkomstig uit de omgeving van Cagliari.
S’arai is geen fantasienaam maar de omgeving waar zich dit familiewijngaard bevindt.
De wijn wordt gemaakt van stokken die 30 jaar oud zijn. Hij ondergaat een houtrijping in grote Frans eikenhouten vaten gedurende 8 tot 10 maanden.

Hij heeft een prachtige, intens robijnrode kleur. Zijn neus is intens en lang aanhoudend met tonen van rijp fruit en amandelen. Zijn smaak is droog en zacht, warm en omhullend.
Deze wijn wordt aanbevolen bij veerwild, gebraden en geroosterd vlees en rijpe, maar niet pikante kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18 - 20ºC.
Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van zeker 15 jaar!

Art.nr. 80503        Inhoud 0,75 Ltr.        Alcohol 14%

BESTELLEN

Dessert wijn
Assoluto, Isola dei Nuraghi IGT

Assoluto, Isola dei Nuraghi IGT

Assoluto-Isola-dei-Nuraghi.jpg

Mooie dessertwijn, gemaakt van de Nasco en Vermentino druiven.
Deze laat men aan de stokken op een natuurlijke manier indrogen.

De wijn is intens van smaak, met duidelijke hints van rijp fruit, gedroogde vruchten en honing. De smaak is zacht en geconcentreerd, zoet maar evenwichtig met een mooie amandelsmaak in de afdronk. Een perfecte begeleider van o.a. cantuccini op basis van amandelen en gekruide en pittige kazen.
De ideale serveertemperatuur is 10 – 12 ºC.

Art.nr. 80504       Inhoud 0,375 Ltr.       Alcohol 14,5%

BESTELLEN