Regio Toscana

Toscana, beroemd om zijn kunst, geschiedenis en prachtige landschap, is een gebied waar heden en verleden harmonieus naast elkaar bestaan. Heuvelstadjes, omgeven door Etruskische muren en slanke cipressen, kijken van grote hoogte uit op het land. Elegante palazzi geven blijk van welvaart, en de middeleeuwse gemeentehuizen wijzen op een lange traditie van democratie en zelfbestuur.

Poggiopiano

 In het noorden van het Chianti Classico-gebied ligt het kleine maar hoogstaande domein in San Casciano in Val di Pesa. Het domein ligt op een heuvel die in het noorden uitkijkt op het dal van Florence en in het westen op het dal dat naar Pisa brengt. Het ligt op ene hoogte van 300 meter boven de zeespiegel. De boerderij beslaat 17 ha, waarvan 9 ha aan wijngaarden en 8 ha aan olijfgaarden. Het bedrijf is in 1993 opgericht door de familie Bartoli die , met heel veel toewijding en moeite maar ook met heel veel erkenning, onderscheidingen en voldoening een oude wens in vervulling zag gaan om wijnproducent te worden.

Het bedrijf heeft vier grote wijnen en een olijfolie. Met veel zorg en toewijding worden deze gemaakt. De familie hecht een enorme waarde aan de kwaliteit van haar producten die alle inspanning en moeite moet evenaren.

Het onweerstaanbare en fascinerende symbool dat door Poggiopiano is gekozen stelt een antieke Etruskische gravure voor die op een kleine ivoren kam was gekerfd. In deze gravure zie je twee mythologische gevleugelde vormen met een menselijk gezicht van opzij die elkaar in de ogen kijken. De omhelzing van de twee figuren lijkt op de visualisatie van een elegante bloem die op het punt staat dicht te gaan. De twee gedaantes symboliseren de Natuur en de Inspanning die tot bloei komen in de veel heerlijks dat dagelijks op onze tafel komt. Deze prachtige metafoor vertelt in meer dan duizend woorden wat Poggiopiano is. Hun wijnen drukken de smakelijke bloei uit van de bedachtzame ontmoeting tussen de dorre aarde van Toscane en het constante, liefdevolle werk van de mens en haar techniek.

 

Rode Wijnen
“Rosso di Sera” IGT Toscana

“Rosso di Sera” IGT Toscana

Rosso-di-Sera-Toscana-Fattoria-Poggiopiano.jpg

Deze Super-Tuscan is het paradepaardje van de familie Bartoli. Hier laat men zien wat een kracht de Sangiovese-druif in huis kan hebben in combinatie met de Colorino, die jarenlang een ondergewaardeerde druivensoort is geweest. Men selecteert bij het plukken de beste druiven. Rijping geschiedt gedurende één jaar op nieuwe Franse eikenhouten vaten.

Zijn bijna zwarte kleur verraadt de uiterst lage opbrengst, zijn geur doet denken aan vanille, bramen, cacao en zwarte peper en zijn smaak geeft een enorme concentratie en lengte weer. Zeer fascinerende Toscaan ! Dit is een prachtige wijn in combinatie met rood vlees, zoals met de beroemde bistecca alla Fiorentina, entrecôte, tournedos, rosé gebraden lamsvlees en wild en gevogelte met tijm, rozemarijn en knoflook. De aanbevolen serveertemperatuur is 18-20ºC.


Art.nr 60206      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14%

BESTELLEN