Regio Toscana

Toscana, beroemd om zijn kunst, geschiedenis en prachtige landschap, is een gebied waar heden en verleden harmonieus naast elkaar bestaan. Heuvelstadjes, omgeven door Etruskische muren en slanke cipressen, kijken van grote hoogte uit op het land. Elegante palazzi geven blijk van welvaart, en de middeleeuwse gemeentehuizen wijzen op een lange traditie van democratie en zelfbestuur.

Canneto

Canneto is geboren uit pure passie. In de zeventiger jaren importeerde een groep wijnliefhebbers uit Zürich regelmartig wijnen uit Montepulciano. Met de tijd groeide het verlangen om een eigen wijnbedrijf te starten. In 1987 was het moment rijp; er stond een wijnhuis te koop in Montepulciano! Toen werd in Zürich Canneto AG opgericht als moederhuis en in Montepulciano werd de Azienda Agricola Canneto geboren.

Alles wordt met de grootste zorg en aandacht aangepakt, van de druiventeelt op het land tot aan de botteling van de wijnen. Men wil ieder jaar beter worden. Men blijft investeren in het bedrijf om vooruitgang en groei mogelijk te maken. Alles draait om kwaliteit. Ook de ontvangst van bezoekers getuigt van een enorme gastvrijheid.

Het hele team heeft dezelfde filosofie want het enthousiaasme voor het vak en de passie voor het bedrijf zijn nog altijd heel levendig!

 

Rode Wijnen
Rosso di Montepulciano DOC BIO
Vino Nobile di Montepulciano DOCG

Rosso di Montepulciano DOC BIO

Rosso-di-Montepulciano-Canneto.jpg

Al sinds de middeleeuwen produceert men wijn in dit pitoresk Toscaans stadje van voornamelijk de Prugnolo Gentile en Canaiolo- druiven. De Rosso is een medium-bodied wijn en heeft een donker robijnkleurige kleur. In de geur vindt men tonen van zacht zomerfruit. De smaak is vol, redelijk krachtig in combinatie met veel warmte. Er is een goede balans tussen fruit, zuren en tannines.

De Rosso verkrijgt geen rijping op hout en wordt daardoor eerder op de markt gebracht dan zijn oudere broer “Vino Nobile”. De Rosso is aan tafel heel breed inzetbaar, maar past vooral bij pastagerechten met vleessaus en met gerechten op basis van wit vlees, gegrild rood vlees, stevige vissoorten, Maar je kunt er ook zonder eten van genieten!

De ideale serveertemperatuur is 16-18ºC.

Art.nr. 60703        Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14,5%

BESTELLEN

 

Vino Nobile di Montepulciano DOCG

Vino-Nobile-di-Montepulciano-Canneto.jpg

Azienda Agricola Canneto is gevestigd in het zuiden van de regio Toscane. Hier draagt de basisdruif Sangiovese, die iets groter en donkerder is, de naam Sangiovese Grosso (of Prugnolo Gentile). De wijn wordt gemaakt van 95% Sangiovese Grosso en 5% Merlot en Cabernet Sauvignon. Al deze druiven worden op het wijngoed van Canneto geproduceerd. Rijping geschiedt gedurende 16 maanden op Franse eikenhouten vaten van 500 liter. Hierna volgt een flesrijping van minstens 6 maanden. Het resultaat is een zeer elegante Nobile met een mooie body, mooi fruit, veel diepte en ongekende lengte. Hij heeft een intens bouquet met tonen van zwarte pruimen, viooltjes, en edel hout. Hij heeft een volle smaak en een zeer elegante structuur met frisse zuren.

Deze wijn is een goede begeleider van vleesgerechten, met name van rundvlees, lamsvlees, konijn, duivenborstfilet, kalkoen , met pasta´s met vleessauzen en met pittige kaassoorten zoals Pecorino en Parmiggiano Reggiano.  De Vino Nobile kan zeker 10 jaar en langer bewaard worden. De ideale serveertemperatuur is 18-20 Cº.

 

BESTELLEN