Regio Umbria

Deze streek, die lang werd weggeschoven als de “vriendelijker zuster”van Toscane, is sinds kort uit de schaduw van haar beroemde buurvrouw getreden. Vanwege de uitgestrekte, golvende vlakten en de hoge, ruige berggebieden wordt deze schilderachtige regio ook wel het “Groene Hart van Italïe” genoemd. Umbrië is bij velen bekend door de talrijke mooie middeleeuwse heuvelplaatsjes.

Cantina Cardeto

Deze middelgrote coöperatie uit Orvieto die uit ongeveer 350 leden bestaat wordt geleid door directeur/wijnmaker Maurillio Chioccia. Doelstelling is nog de authentieke Orvieto te produceren, maar men experimenteert ook met internationale druivenrassen zoals Chardonnay en Sauvignon.
De rode wijnen zijn hier flink in ontwikkeling. Umbria doet niet onder voor Toscana, maar er is tijd nodig. De vraag naar rood is de laatste jaren toegenomen. Daarom zullen in de komende jaren enkele interessante rode wijnen op de markt komen. Het paradepaardjevan Cardeto is de Nero della Greca, een belangrijke rode wijn op basis van Sangiovese en Merlot op Frans eiken gerijpt. In de beste jaren is er ook een uitzonderlijke Pinot Noir.

 

 

Rode Wijnen
"Nero della Greca" Umbria Rosso IGT

“Nero della Greca” Umbria Rosso IGT

Nero-della-Greca.jpgDeze wijn van 100% Sangiovese is het paradepaardje van Cardeto.  Alleen de oudste stokken zijn hiermee gemoeid die gemiddeld 20 jaar oud zijn. De druiven worden eind september, begin oktober geplukt. Rijping geschiedt op nieuw eiken gedurende 12 maanden, waarna er een flesrijping van 4 maanden volgt. Het resultaat is deze diepe en intense wijn met vooral een elegant karakter.

Hij heeft een intens rode kleur. Hij is rijk aan aroma’s van rood fruit, vegetale tonen en zoete specerijen. Hij heeft een volle en elegante smaak met hints van fruit en specerijen. Het is een groot begeleider van specialiteiten op basis van gegrild, geroosterd of gestoofd rood vlees. De ideale serveertemperatuur is 18ºC.

 Art.nr. 70107      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14%

BESTELLEN

 

Dessertwijn
Donna Armida Orvieto Classico Vendemmia Tardiva DOC

"Donna Armida " Orvieto Classico Vendemmia Tardiva DOC

Donna-Armida-Orvieto-Classico.jpg

Deze wijn wordt gemaakt van 45% Procanico druiven, 15% Verdello en 40% Grechetto. De druiven worden laat geoogst na aantasting door Botrytis Cinerea oftewel edelrot genoemd.

De wijn heeft complexe geuren van honing en droge vijgen. Zijn smaak is rond en evenwichtig zoet en is daardoor een ultieme begeleider van blauwader-kazen , pate’s  maar ook van petit fours,, krokante taarten met fruit of jam ( crostate) of lichte, niet te zoete desserts. De aanbevolen serveertemperatuur is 12-14˚C.

 
Art.nr. 70109      Inhoud 0,5 Ltr.      Alcohol 12,5%

BESTELLEN