Manzoni bianco DOC Venezia
Deze wijn is het paradepaardje van Ornella Bellia de naam geeft de druif weer die een kruising is tussen de Pinot Bianco en de Rijn Riesling ( of zoals het hart op de fles aangeeft is dit druivenras geboren uit de liefde tussen de Pinot Bianco en de Rijn Riesling). De druif heeft de naam gekregen van Prof. Manzoni die docent geweest is aan de wijnacademie in Conegliano en die deze druif met groot succes heeft gecreëerd uit diverse experimenten tussen 1930 en 1935, waarbij hij de elegantie van de Pinot Bianco heeft weten te combineren met de mooie aromatische tonen van de Riesling. De wijn heeft een mooie strogele kleur met gouden reflexen. Hij heeft een bouquet met een hele mooie ingetogenheid en klasse dat doet denken aan een honingraat. Men vindt er hints van rijpe peer, en intense tropische aroma’s en bloemen.
Zijn smaak is zacht alcoholisch, hij is sappig, heeft een mooie body, is kruidig, geraffineerd en aangenaam aromatisch. Zijn zoete tonen en zuurtjes zijn mooi in balans. Deze wijn past zeer goed bij soepen en vooral bij romige soepen, souffle’s van groentes en vis en visgerechten met witte sauzen. Gaat ook heel goed samen met schaaldieren en risotto’s met scampi’s, met asperges en ook met konijn gevuld met paprika’s.
De aanbevolen serveertemperatuur is 10-12°C. Het ideale serveerglas is een tulpvormig glas.
Art.nr. 30450 Inhoud 0,75 Ltr. Alcohol 13%
BESTELLEN
Pinot Grigio ramato DOC delle Venezie (blush)
Deze bijzondere licht koperkleurige Pinot Grigio wordt geproduceerd uit 100% Pinot Grigio druif waarbij de schilletjes 12 uur met de most mee vergisten waardoor ze een mooie zeer subtiele zalmrose kleur met koperachtige reflexen achterlaten. Zijn geur is fruitig met hints van met name wit fruit zoals peer en golden delicious appels gevolgd door een aangename kruidigheid. Hij is droog, vol, sappig, een beetje ziltig, heeft een mooie structuur en is heel langaanhoudend.
Deze wijn is uitstekend geschikt als aperitiefwijn en een goede begeleider van zeevruchtensalades, visgerechten, lichte gerechten op basis van vlees of vis en smaakvolle soepen. Past ook heel goed bij sushi en sashimi.
De aanbevolen serveertemperatuur is 10-12 ºC. De wijn komt het best tot zijn recht in een tulpvormig glas.
Art.nr. 30457 Inhoud 0,75 Ltr. Alcohol 13%
bestellen
Traminer IGT Trevenezie Classici Superiori
De verleidelijke Traminer Aromatico (oftewel Gewürztraminer) is een van de belangrijkste druiven soorten. Ondanks het feit dat deze moeilijk te verbouwen is, wordt van deze druif prachtige en authentieke wijnen gemaakt als de grond en het klimaat de juiste omstandigheden bieden. De wijn heeft een intens en complex bouquet en is rijk aan aroma’s van exotische kruiden en tropisch fruit. Dit is een wijn die heel goed rijpt en nog na vele jaren gedronken kan worden. De druiven worden volledig rijp geoogst en geplet, waarna deze 12 uur worden gemacereerd. Dan vindt de fermentatie plaats gedurende 15 dagen op lage temperatuur waarna de wijn rijpt in stalen vaten op de droesem. De wijn heeft een strogele kleur, met antiek gouden reflecties. De kleur van deze wijn is te danken aan de kleur van de schil die naar het rose neigt waardoor deze een meer intense gele tint heeft.
In de neus heeft hij intense aroma's met karakteristieke bloemige hints van rozenblaadjes, sensaties van tropisch fruit en een finale die doet denken aan verfijnde specerijen zoals nootmuskaat en anijs. Ook aan kruidachtige tonen van salie, munt en tijm ontbreekt het niet. De smaak is elegant, volledig aromatisch met een zachte mineraliteit en een sprankelende frisheid. Deze wijn is uitstekend als aperitief en het past niet alleen bij typische visgerechten uit de mediterrane keuken, zoals risotto met zeevruchten en gegrilde schaaldieren, maar ook bij zeer gekruide gerechten uit de oosterse keuken. Probeer hem ook eens met blauwe of langgerijpte kazen.
De ideale serveertemperatuur is 8-12 ° C.
Art.nr. 30457 Inhoud 0,75 Ltr. Alcohol 13%
bestellen
Tai IGT Trevenezie Tipici
Deze typische wijn uit Veneto wordt gemaakt van 100% Tai (de huidige benaming in de Veneto voor de Tocai Friulano, in Friuli wordt deze nu Friulano genoemd). De druiven worden half september geplukt. Nadat ze zacht geperst zijn volgt de vergisting onder een gecontroleerde temperatuur van 16-18 ºC gedurende 10-15 dagen. De rijping geschiedt in roestvrijstalen vaten waarbij de wijn in contact blijft met de droesem.
De wijn heeft een strogele kleur met groene reflexen. Het is een fijne en mooie wijn met intense aroma’s die doen denken aan veldbloemen. Zijn smaak is sappig en fluweelachtig met een fijne hint van amandelen. Deze wijn is een ideaal aperitief zoals hij in veel gelegenheden van Veneto en Friuli wordt geserveerd! Maar hij wordt ook bijzonder gewaardeerd als begeleider van veel uiteenlopende gerechten en met name met de bekende Italiaanse antipasti, minestronesoep, zeevruchten, zachte en verse kazen.
De aanbevolen serveertemperatuur is 10-12ºC. Het ideale serveerglas is een tulpvormig glas.
Art.nr. 30470 Inhoud 0,75 Ltr. Alcohol 12,5%
Bestellen