Regio Piemonte

Piemonte betekent letterlijk “aan de voet van de bergen”. Ingepast tussen de bergtoppen van de Alpen en de regio Ligurië aan de Ligurische Zee biedt Piemonte met de golvende velden, pittoreske dorpen, oude vestingsstadjes en imposante kastelen en burchten alle ingrediënten voor een aangenaam en afwisselend verblijf. Aangenaam ook in culinair opzicht: de keuken van Piemonte staat op hoog niveau en biedt, vergezeld van de smaakvolle streekwijnen, een ruime variëteit aan tongstrelende streekgerechten.

Famiglia-Germano-Ettor.jpg

Germano Ettore

Het domein Germano Ettore bevindt zich op de Cerretta, een van de meest uitgestrekte heuvels van Serralungha d’Alba en heeft een prachtige ligging op het zuiden en zuidwesten. Men teelt er Chardonnay, Barbera d’ Alba, Dolcetto d’ Alba en voor de Barolo’s de prachtige druivenras Nebbiolo. Een klein deel van de wijngaard is bestemd voor de Riesling druif. Het is een familiebedrijf waar men oorspronkelijk druiven verbouwde die men aan wijnmakers verkocht. In 1975 begint het domein zelf een beetje wijn te maken waarbij een groot deel van hun opbrengst toch nog aan anderen verkocht wordt. In 1990 begint Sergio, Germano’s zoon in het bedrijf te werken nadat hij de landbouwschool te Alba voltooid had en oenoloog werd. En in 1993 worden alle druiven die men produceert zelf gevinifieerd en gebotteld. Vandaag de dag is hij de zeer bekwame en gepassioneerde wijnmaker en eigenaar van het wijngoed. Bovendien is hij adviseur van een aantal kleine beginnende wijnproducenten in zijn regio. Hij wordt nu al gezien als Barolo specialist, maar ook zijn witte wijnen zijn verrassend en worden zeer gewaardeerd. Momenteel is zijn productie 25.000 flessen groot. Hij is niet alleen groots in het maken van Top Barolo’s maar heeft ook zijn sporen verdiend met het maken van een Riesling, de Herzu die alom zeer geprezen wordt.

Mousserende Wijnen
Alta Langa Bianco Extra Brut DOCG

Alta Langa Bianco Extra Brut DOCG 

Alta-Langa-Extra-brut-Germano-Ettore.pngDeze wijn wordt op de klassieke Champagne manier gemaakt van 80% Pinot Nero en 20% Chardonnay. De vergisting voor de Chardonnay geschiedt in kleine barriques en voor de Pinot Nero in roestvrij stalen vaten.

In mei worden de beide wijnen samengevoegd en gebotteld met toevoeging van geselecteerde gisten. Na 30 maanden rijping op de droesem volgt de verwijdering van het depot en laat men de spumante nog 3 tot 4 maanden rusten op fles. Deze spumante heeft een mooie intense strogele kleur, zijn pareling is heel fijn en van een lange duur. Hij heeft aroma’s van geroosterd brood, gist en gedroogde vruchten en enkele florale tonen. Hij is vol en rijk van smaak en door de fijne pareling krijgt men een romige mousse die een frisse sensatie in de mond achterlaat. Zijn afdronk is lang en aromatisch. Hij is bijzonder verfijnd als aperitief of eerste wijn. De ideale serveertemperatuur is 10-12ºC.


Art. nr. 10101      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13%

BESTELLEN

Witte Wijnen
Chardonnay Langhe DOC
“Binel” Bianco Langhe DOC
'Herzu” Bianco Langhe DOC

Chardonnay Langhe DOC

Langhe-Chardonnay-nieuw.jpgDeze bijzondere producent heeft uit de Chardonnay-druiven een wijn verkregen waarvan de finesses erg duidelijk zijn. Kleine productie afkomstig van een kleine wijngaard gelegen op de hoogwaardige kalkgrond in een van de meest interessante wijngebieden van Italië; de Langhe-streek. De wijnstokken staan op 600 meter hoogte waar verschillen in temperatuur tussen dag en nacht hoog zijn. De wijn is hierdoor zeer fris. Zijn kleur is bleek-geel. Het is een intens naar appel geurende wijn waarin men ook tonen van broodkorst terugvindt. Hij is vol en heel geconcentreerd met een droge harmonieuze smaak. Deze wijn is een mooie begeleider van antipasti, verschillende vissoorten maar is ook een mooie aperitiefwijn. De aanbevolen serveertemperatuur is 10ºC.


Art.nr. 10102     Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13%

BESTELLEN

“Binel” Bianco Langhe DOC

BINEL1-niewpg.jpg

“Binel” is het Piemontese woord voor “tweeling”. Deze exclusieve wijn is ontstaan uit passie. De getalenteerde wijnmaker Sergio Germano heeft de een prachtige blend gecreëerd van 80-85% Chardonnay en 15-20% ( Rijn) Riesling. De Chardonnay ondergaat een vergisting en rijping in nieuwe barriques terwijl de Riesling in Inox vaten vergist en rijpt. Nadat de blend wordt gebotteld ondergaat de wijn nog een flesrijping van 6 maanden. Dit is een wijn voor de liefhebber die deze uitdaging tegemoet ziet met een zeer boeiende, lichtbelegen harmonieuze creatie. Productie: 4000 flessen per jaar.

De wijn heeft een intense strogele kleur. In zijn geur vindt men het zoetje van vanille, vers fruit en bloemen, maar ook het lichte grassige aroma van de Riesling met tonen van broodkorst en toast. Zijn smaak is warm en vol en hij heeft mooie zuren die eigen zijn aan de Riesling druif. Zijn afdronk is aromatisch en lang. Deze wijn gaat heel goed samen met smaakvolle vissoorten ( uit de oven ), gegrilde schaaldieren en rijpe kazen. De aanbevolen serveertemperatuur is 12-14ºC.

Art.nr. 10106      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13,5%

BESTELLEN

“Herzu” Bianco Langhe DOC

HERZU-nieuw.jpg

Deze wijn wordt gemaakt van 100% Riesling Renano, de Rheinriesling die wordt beschouwd als de koning der druiven, een van de beste witte druivensoort van de wereld waar men hoogstaande witte wijnen van maakt. De naam Herzu betekent “steil” in het dialect van Serralunga d’ Alba. Deze wijn is een paradepaardje van wijnmaker Germano Ettore.

De productie ligt ongeveer op 4000 flessen per jaar. De wijn is strogeel van kleur met groene reflexen. Zijn geur is fruitig, licht exotisch als de wijn nog jong is, dan krijgt hij meer vegetale tonen door zijn mooie zuurtegraad die uiteindelijk veranderen in minerale en complexe tonen als hij ouder wordt. Zijn smaak is vol en fruitig en zijn afdronk is lang, fris en aanhoudend. Deze wijn past heel goed bij rauwe visgerechten, antipasti van vis in zijn algemeen, gepocheerde of gestoomde visgerechten en vissoepen. De aanbevolen serveertemperatuur is 12ºC.


Art.nr. 10117      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14%

BESTELLEN

Rode Wijnen
Barolo “Prapò” DOCG
Barolo “Cerretta” DOCG
Barolo "Lazzarito" Riserva DOCG
Barolo "Serralunga" DOCG
Barbera d’ Alba “Vigna della Madre” DOC

Barolo “Prapò”  DOCG

VINO_ROSSO_BAROLO_PRAPO.jpgDruivensoort: 100% Nebbiolo. Respect en behoud van de traditionele Barolo is de boodschap van deze versie. Hier is nog gebruik gemaakt van lange gisting, de grote eikenhouten vaten en lange rijping.

Zijn kleur is granaatrood met een oranje zweem. Typisch is zijn rustiek bouquet met hints van noten, zwarte bessen gedroogd fruit en vanille. Het is een volle, warme wijn met mooie tannines en een zeer lange en intense afdronk Hij is goed in balans. Vooral het bewaarpotentieel is een duidelijke eigenschap. Hij is een uitstekende begeleider van gerijpte kazen, gerechten op basis van rood vlees en met gedroogde vruchten. De ideale serveertemperatuur is 18-20ºC. De wijn kan het beste geserveerd worden in grote ronde glazen. ( Ballon model ). 

Art.nr. 10105      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14,5%

BESTELLEN

Barolo “Cerretta” DOCG

VINO_ROSSO_BAROLO_CERRETTA.jpgDe “Koning der Wijnen” en de “Wijn der Koningen”. Verkregen uit de zeer unieke Nebbiolo-druif. Een lange gisting en een lange houtrijping van 24 maanden geven deze wijn de basis voor een uiterst lang bewaarpotentieel. Zijn bouquet is intens en fruitig, de smaak is droog, complex en weelderig en de wijn heeft een enorme afdronk. Germano Ettore is een zeer gereputeerd domein!  Deze wijn past perfect bij rijpe kazen, gerechten op basis van rood vlees en wild.

Deze Barolo is een moderne Barolo, die wel een jarenlang bewaarpotentieel heeft maar die al eerder op dronk is en gekenmerkt wordt door veel fruit. Hij kan het best geserveerd worden op een temperatuur van 18 ºC in grote Bourgogne glazen. Het jaar 2009 is een veelbekroonde jaargang. Robert Parker gaf zelfs 94 punten! Nu op dronk tot 2019.

Art.nr. 10113      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 14,5%

BESTELLEN

Barolo "Lazzarito" Riserva DOCG

VINO_ROSSO_BAROLO_LAZZARITO_RISERVA.jpgDruivensoort: 100% Nebbiolo. Dit is een echte prestigewijn, een “Grand Cru”. De druiven zijn afkomstig van de beroemdste en oudste wijngaarden van Barolo. Deze liggen in een kom, met een expositie van oost naar zuidoost. Hier is het altijd warmer dan elders waardoor de druiven altijd goed rijpen! Ook de bodem is heel interessant, namelijk kalksteenachtig met elementen van leem. De wijn heeft veel kleur en kracht, maar ook fruit en elegantie. Ook bij deze wijn is bewaarpotentieel een duidelijke eigenschap. Hij is nu op dronk maar wordt na jaren nog veel mooier.

Deze fijne en elegante wijn is een mooie begeleider van gerechten op basis van rood vlees, harde kazen met een niet te uitgesproken of pikante smaak en ei met truffel. De ideale serveertemperatuur is 18ºC. 

Art.nr. 10122    Inhoud 0,75 Ltr.    Alcohol 14%

BESTELLEN

Barolo "Serralunga" DOCG

Barolo-Serralunga.jpg

Deze prachtige wijn wordt gemaakt van 100% Barbera. De jaarlijkse productie uit deze kleine wijngaard ligt ongeveer op 6000 flessen. Deze wijn ondergaat een rijping op Inox vaten. Zijn kleur is robijnrood met paarse reflexen.

Zijn geur doet denken aan vers fruit, pruimen en bramen. De smaak van deze karakteristieke wijn uit Piemonte is aangenaam fris en fluwelig met een lange afdronk. Deze wijn wordt aanbevolen bij voorgerechten van Italiaanse vlees- en worstwaren, eenvoudige gerechten en jonge kazen. De ideale serveertemperatuur is 16-18ºC.


Art.nr. 10123      Inhoud 0,375 Ltr.      Alcohol 14,5%

BESTELLEN

Barbera d’ Alba "Vigna della Madre" DOC

VINO_ROSSO_BARBERA_DALBA_SUPERIORE1.jpgDeze prachtige wijn wordt gemaakt van 100% Barbera. De jaarlijkse productie uit deze kleine wijngaard ligt ongeveer op 8500 flessen. De rijping geschiedt op kleine eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.      

Zijn kleur ligt tussen robijn en granaatrood, zijn geur doet denken aan rijpe bosbessen. De smaak van deze karakteristieke wijn uit Piemonte die een grote persoonlijkheid heeft, is vol, krachtig en rustiek. Deze wijn wordt aanbevolen bij voorgerechten van Italiaanse vlees- en worstwaren, middelrijpe kazen, smaakvolle hoofdgerechten, stevige vleesgerechten en in het wildseizoen met name met  patrijs, fazant, eend en hert. De ideale serveertemperatuur is 16-18ºC.

Art.nr. 10123      Inhoud 0,375 Ltr.      Alcohol 14,5%

BESTELLEN