Regio Sicilia

Sicilië is de grootste van de Italiaanse eilanden en ligt in het centrum van het Middellandse Zeegebied. De oergeschiedenis van deze regio is verbonden met mythen en legenden. Het eiland is in de loop der tijden door allerlei volken onder de voet gelopen. Al die veroveraars hebben hun sporen achtergelaten, zodat dit gebied een eigenaardige mengeling van culturen vertoont, wat in de taal, de gebruiken, de keuken en de architectuur tot uiting komt.

Cantine Settesoli

Dit prachtige bedrijf, opgericht in 1958 in Menfi, in het zuidwesten van Sicilië bestaat uit 2000 leden die met grote zorg en toewijding hun wijngaard bewerken. De kleine wijngaarden vormen een groot mozaïk waarin een grote verscheidenheid aan druiven worden verbouwd mede dankzij de verschillen in bodem, microklimaat en ligging.
Het gebied is uniek, het wordt gewiegd door frisse zeebriesjes en verlicht door een zeer intens licht. De boeren hebben een groot respect voor de aarde en voor de arbeid en ze hebben een groot saamhorigheidsgevoel en dat zijn de hoofdwaarden van Settesoli.
Daarbij wordt veel aandacht besteed aan economische en sociale ontwikkelingen van het eigen gebied, de voortdurende zoektocht naar innovatie, de samenwerking met uitmuntende academies, de schone energie van zonnepanelen. Deze kenmerken van een globaal bedrijf die zijn wortels stevig in zijn gebied heeft staan maar een internationale visie heeft.
De wijnen van de lijnen Settesoli en Mandrarossa worden over de hele wereld enorm gewaardeerd. Met deze geest zet Settesoli zich elke dag weer in om een projet van duurzaamheid te realiseren van een heel gebied om wijnen te maken wier eccelentie al decennia gewaarborgd is.
Cantine Settesoli, dat zijn kleine wijnboeren van een grote en grootse wijngaard!

Witte Wijnen
Mandrarossa Grillo DOC

Mandrarossa Grillo DOC

mandrarossa-sicilia-grillo-nieuw.jpg

Deze wijn wordt van 100% Grillo gemaakt door Cantine Settesoli uit Menfi in het zuidwesten van Sicilië. Het is een cooperatief van veel kleine wijnboeren wiens landerijen samen een grote en grootse wijngaard vormen. De Grillo is een belangrijke inheemse witte druif van Sicilië. De wijnstokken bevinden zich langs de kust op zanderige bodems, de invloed van de zee maakt de wijnen aangenaam, intens en mineralig.
De wijn heeft intense aroma’s doordat de schilletjes gedurende een aantal uren worden geweekt in het sap. De vergisting geschiedt in roestvrijstalen vaten en onder lage temperaturen gedurende 3 maanden waarna een flesrijping volgt van eveneens 3 maanden.

Zijn kleur is helder strogeel met levendige groene reflexen. Hij heeft intense aroma’s van Siciliaanse citrusvruchten zoals mispels en grapefruit maar ook hints van het aromatische kruid basilicum. In de smaak vindt men mooi fruit terug en kruidige tonen. De heldere en frisse smaak van grapefruit maakt de wijn verfrissend en aangenaam.
Deze wijn is een mooie begeleider van gegrilde groentes, gegrilde zwaardvis, verse kazen, varkensvlees, kip en eenvoudige aspergegerechten.
De ideale serveertemperatuur is 10 – 12 °C.

Art.nr. 20510      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 12,5%

BESTELLEN

 

Rode Wijnen
Mandrarossa Costa Nero D’Avola DOC
Mandrarossa Bonera Sicilia IGT

Mandrarossa Nero D'Avola DOC Sicilia

mandrarossa_nero_davola_-nieuw.png

Deze wijn wordt van 100% Nero d’ Avola gemaakt door Cantine Settesoli uit Menfi in het zuidwesten van Sicilië. Het is een cooperatief van veel kleine wijnboeren wiens landerijen samen een grote en grootse wijngaard vormen. De Nero d’ Avola is de belangrijkste inheemse rode druif van Sicilië. De wijngaarden bevinden zich langs de kust op zanderige bodems. De invloed van de zee geeft de wijn een moooie structuur en zachtheid.
De vergisting van de druiven geschiedt gedurende 8 tot 10 dagen onder een gecontroleerde temperatuur. Dan volgt een rijping van 3 maanden in roestvrijstalen tanks waarna de wijn nog 3 maanden op fles rijpt.

Zijn kleur is medium rood met een paarse zweem, de typische kleur van deze druif.
In de neus vindt men hints van zwarte kersen, pruimen en rode moerbeien, maar ook een lichte kruidigheid. Ook in de smaak vindt men hints van pruimen en rode moerbeien terug.
De wijn is zacht, sappig en zeer aangenaam.
Hij past goed bij antipasti van vleeswaren, harde kazen, geroosterd en gestoofd rood en wit vlees en met name met lamsbout, maar ook met gefrituurde groentes in een deeglaagje. De ideale serveertemperatuur is 16 - 18 ºC.

Art.nr. 20512       Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13,5%

BESTELLEN

Mandrarossa Bonera Sicilia IGT

Mandrarossa-Bonera-Sicilia.jpg

Deze wijn wordt gemaakt van 50% Nero d’Avola en 50% Cabernet Franc. De wijngaarden bevinden zich in het hart van Menfi waar het s’ zomers zeer warm is en hoge temperatuurschommelingen tussen dag en nacht voorkomen.
Na een inweking van de most op de schilletjes volgt er een vergisting gedurende 8 tot 10 dagen onder een temperatuur van 25°C. De wijn krijgt een houtrijping in Franse barriques die voor de 2e keer gebruikt worden gedurende 3 maanden waarna hij nog 4 maanden op fles rijpt.

Zijn kleur is robijnrood met een levendige paarse zweem. In zijn geur vindt men tonen van rood fruit die zich prachtig vermengen met hints van gedroogd fruit zoals amandelen en pruimen.
Zijn smaak is vol en intens, met een mooie structuur door zijn zoete en zijdezachte tannines.
Deze wijn is een ideale begeleider van smaakvolle gerechten zoals rijpe kazen en geroosterd en gegrild vlees. Hij heeft een bewaarpotentieel van 4 tot 5 jaar.
De aanbevolen serveertemperatuur is 16 - 18°C.

Art.nr. 20513      Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13,5%

BESTELLEN