Mandrarossa Costa Nero D’Avola DOC
Mandrarossa Bonera Sicilia IGT
Mandrarossa Cartagho Sicilia DOC
Mandrarossa Nero D'Avola DOC Sicilia

Deze wijn wordt van 100% Nero d’ Avola gemaakt door Cantine Settesoli uit Menfi in het zuidwesten van Sicilië. Het is een cooperatief van veel kleine wijnboeren wiens landerijen samen een grote en grootse wijngaard vormen. De Nero d’ Avola is de belangrijkste inheemse rode druif van Sicilië. De wijngaarden bevinden zich langs de kust op zanderige bodems. De invloed van de zee geeft de wijn een moooie structuur en zachtheid.
De vergisting van de druiven geschiedt gedurende 8 tot 10 dagen onder een gecontroleerde temperatuur. Dan volgt een rijping van 3 maanden in roestvrijstalen tanks waarna de wijn nog 3 maanden op fles rijpt.
Zijn kleur is medium rood met een paarse zweem, de typische kleur van deze druif.
In de neus vindt men hints van zwarte kersen, pruimen en rode moerbeien, maar ook een lichte kruidigheid. Ook in de smaak vindt men hints van pruimen en rode moerbeien terug.
De wijn is zacht, sappig en zeer aangenaam.
Hij past goed bij antipasti van vleeswaren, harde kazen, geroosterd en gestoofd rood en wit vlees en met name met lamsbout, maar ook met gefrituurde groentes in een deeglaagje. De ideale serveertemperatuur is 16 - 18 ºC.
Art.nr. 20512 Inhoud 0,75 Ltr. Alcohol 13,5%
BESTELLEN
Mandrarossa Bonera Sicilia IGT

Deze wijn wordt gemaakt van 50% Nero d’Avola en 50% Cabernet Franc. De wijngaarden bevinden zich in het hart van Menfi waar het s’ zomers zeer warm is en hoge temperatuurschommelingen tussen dag en nacht voorkomen.
Na een inweking van de most op de schilletjes volgt er een vergisting gedurende 8 tot 10 dagen onder een temperatuur van 25°C. De wijn krijgt een houtrijping in Franse barriques die voor de 2e keer gebruikt worden gedurende 3 maanden waarna hij nog 4 maanden op fles rijpt.
Zijn kleur is robijnrood met een levendige paarse zweem. In zijn geur vindt men tonen van rood fruit die zich prachtig vermengen met hints van gedroogd fruit zoals amandelen en pruimen.
Zijn smaak is vol en intens, met een mooie structuur door zijn zoete en zijdezachte tannines.
Deze wijn is een ideale begeleider van smaakvolle gerechten zoals rijpe kazen en geroosterd en gegrild vlees. Hij heeft een bewaarpotentieel van 4 tot 5 jaar.
De aanbevolen serveertemperatuur is 16 - 18°C.
Art.nr. 20513 Inhoud 0,75 Ltr. Alcohol 13,5%
BESTELLEN
Mandrarossa Cartagho Sicilia DOC

Cantine Settesoli uit Menfi in het zuidwesten van Sicilië is een cooperatief van veel kleine wijnboeren wiens landerijen samen een grote en grootse wijngaard vormen. De Cartagho is hun top-cru en wordt gemaakt van 100% Nero d’Avola van wijnstokken die op 3 verschillende bodemsoorten zijn aangeplant. De wijn is een blend van deze drie producties. Inweking van de druiven geschiedt gedurende 8 tot 10 dagen bij een temperatuur van 25°C. Dan volgt een rijping in barriques gedurende 12 maanden, waarna een flesrijpiing van 4 maanden volgt.
De wijn heeft een diep rode kleur met een mooie paarse zweem. Hij heeft aroma’s van wilde bramen en kersen. De smaak is intens met tonen van dadels. Hij is een mooie begeleider van gebraden of geroosterd rood vlees, wild en oude kazen. De wijn heeft een bewaarpotentieel van 5 tot 7 jaar. De ideale serveertemperatuur is 16 – 18.
Art.nr. 20519 Inhoud 0,75 Ltr. Alcohol 14%