Regio Sicilia
Sicilië is de grootste van de Italiaanse eilanden en ligt in het centrum van het Middellandse Zeegebied. De oergeschiedenis van deze regio is verbonden met mythen en legenden. Het eiland is in de loop der tijden door allerlei volken onder de voet gelopen. Al die veroveraars hebben hun sporen achtergelaten, zodat dit gebied een eigenaardige mengeling van culturen vertoont, wat in de taal, de gebruiken, de keuken en de architectuur tot uiting komt.
Cantine Settesoli
Dit prachtige bedrijf, opgericht in 1958 in Menfi, in het zuidwesten van Sicilië bestaat uit 2000 leden die met grote zorg en toewijding hun wijngaard bewerken. De kleine wijngaarden vormen een groot mozaïk waarin een grote verscheidenheid aan druiven worden verbouwd mede dankzij de verschillen in bodem, microklimaat en ligging.
Het gebied is uniek, het wordt gewiegd door frisse zeebriesjes en verlicht door een zeer intens licht. De boeren hebben een groot respect voor de aarde en voor de arbeid en ze hebben een groot saamhorigheidsgevoel en dat zijn de hoofdwaarden van Settesoli.
Daarbij wordt veel aandacht besteed aan economische en sociale ontwikkelingen van het eigen gebied, de voortdurende zoektocht naar innovatie, de samenwerking met uitmuntende academies, de schone energie van zonnepanelen. Deze kenmerken van een globaal bedrijf die zijn wortels stevig in zijn gebied heeft staan maar een internationale visie heeft.
De wijnen van de lijnen Settesoli en Mandrarossa worden over de hele wereld enorm gewaardeerd. Met deze geest zet Settesoli zich elke dag weer in om een projet van duurzaamheid te realiseren van een heel gebied om wijnen te maken wier eccelentie al decennia gewaarborgd is.
Cantine Settesoli, dat zijn kleine wijnboeren van een grote en grootse wijngaard!
Mandrarossa Nero D'Avola DOC Sicilia
Deze wijn wordt van 100% Nero d’ Avola gemaakt door Cantine Settesoli uit Menfi in het zuidwesten van Sicilië. Het is een cooperatief van veel kleine wijnboeren wiens landerijen samen een grote en grootse wijngaard vormen. De Nero d’ Avola is de belangrijkste inheemse rode druif van Sicilië. De wijngaarden bevinden zich langs de kust op zanderige bodems. De invloed van de zee geeft de wijn een moooie structuur en zachtheid.
De vergisting van de druiven geschiedt gedurende 8 tot 10 dagen onder een gecontroleerde temperatuur. Dan volgt een rijping van 3 maanden in roestvrijstalen tanks waarna de wijn nog 3 maanden op fles rijpt.
Zijn kleur is medium rood met een paarse zweem, de typische kleur van deze druif.
In de neus vindt men hints van zwarte kersen, pruimen en rode moerbeien, maar ook een lichte kruidigheid. Ook in de smaak vindt men hints van pruimen en rode moerbeien terug.
De wijn is zacht, sappig en zeer aangenaam.
Hij past goed bij antipasti van vleeswaren, harde kazen, geroosterd en gestoofd rood en wit vlees en met name met lamsbout, maar ook met gefrituurde groentes in een deeglaagje. De ideale serveertemperatuur is 16 - 18 ºC.
Art.nr. 20512 Inhoud 0,75 Ltr. Alcohol 13,5%