Regio Abruzzo

In het noorden grenst de regio aan Le Marche, in het noordwesten en westen aan Lazio, in het zuidoosten aan Molise en in het oosten aan de Adriatische Zee. Het kijk uit op de Balkan. De naam is afgeleid van het Latijnse Aprutium wat “Land van de zwijnen” betekent. Tot 1963 was Abruzzo verenigd met Molise. Abruzzo is vanwege het ruige landschap dunbevolkt. Het binnenland van Abruzzo wordt gedomineerd door de vruchtbare Apennijnen en is een van de laatste ongerepte gebieden van Italië. Het hoogste punt is de Gran Sasso (2912 m). Abruzzo is gedeeltelijk met uitgestrekte bossen overdekt.

Rosé Wijn
Cerasuolo D'Abruzzo DOP Feudo Antico BIiologico

Cerasuolo D'Abruzzo DOP Feudo Antico Biologico

FEUDO-ANTICO-BIO-CERASUOLO.jpgDit is een zeer harmonieuze rosé uit de Abruzzen gemaakt van de Montepulciano druif.  De oogst valt in september. Geproduceerd met nieuwe technieken, drukt deze wijn enerzijds kracht en body uit, en anderzijds heeft hij de frisheid en de geuren die eigen zijn aan de Montepulciano druiven.

Zijn kleur is zacht rose met een paarse zweem. Hij heeft mooie fruitige aroma’s met hints van kersen en elegante minerale tonen. Hij is zacht en heeft een volle smaak en een lange afdronk.

Deze wijn gaat goed samen met antipasti, lichte gerechten op basis van vis of vlees, hoofdgerechten met vis, geroosterd wit vlees en verse of middelrijpe kazen.

De aanbevolen serveertemperatuur is 10ºC.

 Art.nr. 20343     Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13%

BESTELLEN

 

Rode Wijnen
Tullum Rosso DOC

 Tullum Rosso DOC

Tullum-Rosso.jpg

Deze wijn stamt uit een van de kleinste DOC - gebieden van Italië en wordt gemaakt van 100% Montepulciano druiven van stokken die 15 tot 30 jaar oud zijn. Dit is een heel bijzondere wijn. Hij wordt jong gebotteld en heeft hij een aardige concentratie aan tannines, maar hij is toch heel zacht en meteen goed drinkbaar. De druiven worden half oktober geoogst. Rijping geschiedt in tanks van met glas beklede cement gedurende 14 maanden. Hij ondergaat nog een narijping op fles.

Zijn bijzondere kenmerken zijn zijn frisheid en zachtheid. In de neus vindt men de typische kenmerken terug van de Montepulciano, zoals drop, viooltjes, cacao en bosvruchten.
Deze wijn kan heel goed samengaan met geroosterd en gegrild vlees.
De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.

Art.nr. 20322       Inhoud 0,75 Ltr.      Alcohol 13%

BESTELLEN